S-a votat legea privind serviciile sociale pentru copiii din zone defavorizate

oana Bizgan

A fost votată în Parlamentul României, cu unanimitate de voturi, modificarea legislativă care prevede implementarea unui pachet minim de servicii sociale pentru copiii din zone defavorizate. Propunerea, inițiată transpartinic, de 58 de deputați și senatori, a fost bazată pe un proiect-pilot dezvoltat de către UNICEF România.

Printre cei mai activi inițiatori și susținători ai acestei acțiuni legislative a fost și deputata independentă Oana Bîzgan, originară din Reșița, cea care a inițiat și trecut de Parlament și alte legi în domeniul promovării și protecției drepturilor copiilor.

”Concret, această inițiativă se traduce printr-o serie de acțiuni constante și coordonate, care vor avea ca scop respectarea și promovarea drepturilor copiilor, mai ales în ce privește accesul la educație, la servicii de sănătate și la servicii sociale”, spune Oana Bîzgan. Această inițiativă este extrem de importantă pentru protecția fiecărui copil, dar și privitor la alte fenomene precum violența și abuzurile împotriva minorilor, abandonul școlar, traficul de minori sau sarcina în rândul minorelor.

Prevederile acestei legi se adresează mai ales copiilor din mediul rural, care fac parte din cele mai afectate categorii în urma crizei sanitare pe care o traversează societatea noastră. Pachetul minim de servicii sociale presupune un sistem integrat de servicii furnizate la nivelul comunității, în funcție de necesitățile individuale ale copiilor din categoriile cele mai vulnerabile și familiilor acestora. ”Mă bucur că acum, spre sfârșitul mandatului, reușim încă să aducem schimbări importante în bine în viața românilor și am încredere că veștile bune vor continua să apară!”, încheie deputata Oana Bîzgan.

Pe lângă această lege, în acceaşi zi, au fost votate legea care prevede confiscarea extinsă, dar și inițiativa care prevede continuarea urmăririi penale în cazurile de violență domestică atunci când victima își retrage plângerea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − ten =