Romeo Dunca vrea reguli stricte în ceea ce privește dezvoltarea urbanistică a județului

Romeo Dunca vrea reguli stricte în ceea ce privește dezvoltarea urbanistică a județului

Așa cum declara în urmă cu câteva zile, Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, demersurile necesare pentru a implementa un regulament urbanistic, continuă.

Dunca spune că în ultima ședință a Consiliului Județean din decembrie să intre pe ordinea de zi acest act – „atât de necesar pentru o dezvoltare civilizată a județului Caraș -Severin“. Potrivit președintelui CJ, regulamentul va avea trei secțiuni distincte în ce privește modul de a construi, iar stațiunea Băile Herculane va avea parte de un tratament special în ceea ce privește acest domeniu.

„Dezvoltarea pe Clisura Dunării va cuprinde elemente deja studiate și implementate existente în munca de ani de zile pe care, în mod surprinzător, am găsit-o foarte clară și detaliată la Berzasca. În proiectele rămase în aer ale primarului Furdui se regăsește tot ceea ce e nevoie în calitate de reguli urbanistice civilizate. Construirea și renovarea clădirilor existente în alte sate din județul nostru vor fi tratate special. Fiecare după specificul zonei iar mai apoi, vor urma, regulile de construit în stațiunile montane. Aici avem deja tot ce ne trebuie. Vom folosi regulamentul urbanistic scris încă din 2008 de biroul Arhitect Adina Bocicai sub directa îndrumare a regretatului Arhitect Șef Serban Antonescu. Herculane va avea un tratament special și important. Propunerile au fost vizate în parte de Ordinul Arhitecților și vor fi puse în consultare și transparență cât de curând“, a mai adfăugat Dunca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 − four =