Reținut pentru conducere fără permis și refuz de la prelevarea mostrelor biologice

politist cu etilotest

Ieri, 31 octombrie, polițiști de la Biroul Rutier din cadrul Poliției Municipiului Reșița au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de un bărbat de 30 de ani din București, depistat în aceeași zi, la ora 10.30, în timp ce conducea un autoturism pe DN 58B, având dreptul de a conduce suspendat.

De asemenea, bărbatul a refuzat efectuarea testării cu aparatul din dotare și prelevarea mostrelor biologice pentru determinarea consumului de substanțe interzise.

Cel în cauză avea dreptul de a conduce suspendat după ce, la data de 19 octombrie 2023, a fost depistat de polițiștii Biroului Rutier Reșița conducând un autoturism în municipiul Reșița, iar la testarea cu aparatul din dotare au rezultat indicii cu privire la consumul de substanțe psihoactive. Și în acel caz, în momentul conducerii la spital pentru prelevarea mostrelor biologice, bărbatul a refuzat recoltarea. 

În cursul zilei de astăzi bărbatul va fi prezentat procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Reșița pentru dispunerea de măsuri legale. Cercetările sunt continuate pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care are dreptul de a conduce suspendat și refuzul de la prelevarea mostrelor biologice în vederea determinării prezenței substanțelor psihoactive în organism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three + 12 =