Reşiţenii s-au alăturat şi ei protestului #șieuvreau autostrăzi!

53754232 424146168330462 2203973282670051328 n

În această după-amiază, începând cu ora 15, la intrarea în municipiul Reșița dinspre Caransebeș, în zona Triaj şi în multe alte locuri din oraş, oamenii s-au alăturat celor din țară care au dorit să atragă atenția că noi toți vrem autostrăzi.

Inedit a fost faptul că administratorul unei firme de tractări din Reşiţa, în semn de protest, a ţinut ridicat un autoturism pe toată perioada protestului, mesajul fiind foarte clar: că fără infrastructură lucrurile nu vor începe să meargă spre bine. De asemenea, staţia de carburanţi din parcarea supermarketului din Govândari a fost închisă, iar angajaţii de la magazinele din imediata apropiere şi-au întrerupt activitatea pentru un sfert de oră.

În Caraş-Severin, solidari cu Ştefan Mandachi, cel care a construit în mod simbolic, pe terenul său, primul metru de autostradă din Moldova, au fost omul de afaceri Romeo Dunca şi primarul municipiului Reşiţa, Ioan Popa.

Este primul protest din România în care oamenii nu cer nimic pentru ei, nu au revendicări politice sau salariale, ci pur și simplu cer politicienilor și guvernelor de toate culorile politice să fie atente la cerințe publice. Este primul protest din România de acest gen în care cetățenii cer guvernanților să-i bage în seamă.