Reșița 2030 – un proiect pentru viitorul oraşului

RESITA 2030

Astăzi a avut loc la Reșița un eveniment organizat de UrbanizeHub pentru lansarea unui proiect cu privire la perspectivele orașului până în anul 2030, în care este implicat grupul imobiliar Ceetrus România. Este vorba despre un proiect de regenerare urbană, care se intitulează „Reşiţa 2030” şi care vizează Platforma Mociur a oraşului. Evenimentul a fost prezentat de Grațian Mihăilescu, reșițean la rândul său și unul dintre coordonatorii UrbanizeHub.

Iată ce a spus Grațian Mihăilescu, în cadrul întâlnirii, despre acest proiect: „Reşiţa 2030: cel mai mișto proiect de regenerare urbană. O onoare să fac parte din viziune și ne bucurăm că UrbanizeHub România a fost partenerul acestui eveniment. Pentru că împreună modelăm viitorul orașelor.

Ne-am strâns astăzi aici pentru a povesti despre viitorul orașului, despre viitorul nostru și despre cum putem împreună să modelăm orașul în care trăim. Reșița este casa casei noastre și trebuie ca noi toți împreună să ne implicăm în dezvoltarea sa.

Administrația prin transparență, dialog și colaborare, privatul prin proiecte, universitatea prin expertiză și societatea civilă prin implicare și acțiuni care să stimuleze comunitatea. Toată România se uită la modelul de la Cluj cu respect și admirație. Eu zic că putem avea acest model și la Reșița dacă înțelegem că modelul de dezvoltare participativ este cheia succesului.

Administrația este competentă și a demonstrat acest lucru prin fondurile europene atrase în ultimii patru ani. Societatea civilă se mișcă din ce în ce mai bine cu proiecte care aduc plus-valoare comunității și ajută la coeziunea comunitară atât de importantă. Astăzi am aflat viziunea Ceetrus pentru următorii 10 ani și cum privatul va transforma un spațiu neutilizat, care probabil în următorii ani va deveni noul centru al Reșiței. Pe lângă marele proiect de regenerare urbană al Ceetrus, Reșița se bazează și pe ceilalți actori privați să construiască orașul de mâine”, a spus Mihăilescu.

La eveniment au fost prezenți Sorin Maxim, directorul ADR Vest, Ioan Popa, primarul Reșiței, oameni de afaceri, sindicaliști, oficiali guvernamentali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 + 4 =