Recoltarea ursului

Mario Balint

S-a dat verde la masacrarea urșilor! După ce le-am distrus casa, am tăiat pădurile, am distrus habitatul natural, acum finanțăm o imagine falsă a invaziei acestor mamifere. Ursul plimbăreț trebuie RECOLTAT, conform terminologiei folosite! El este o amenințare directă la siguranța românului verde! Nu Emi Pian, nu Duduianu, nu alți troglodiți plini de bani care terorizează cetățeanul. Nu! Ursul! Care trebuie să îmbogățească o clică de nenorociți cu complicitatea decidenților politici pe care tot noi i-am cocoțat în copacul guvernamental!

Statisticile STS arată că există animale care atacă mai frecvent decît ursul. Ca argument pentru modificarea legislaţiei de mediu, ministrul Tanczos Barna a invocat numărul sporit de apeluri la 112 privind atacuri ale urşilor. „Numărul atacurilor raportate la 112 a crescut la aproape 6.000 în perioada 2016-2021. Mii de animale au fost ucise în ferme. Problema urșilor este atît de gravă, încît este nevoie de o intervenție legislativă cu aplicare imediată”, a spus ministrul mediului la Digi24, pe 25 iunie. „Să fie clar pentru toată lumea, nu este nimic mai important decît viaţa unui om”, a adăugat membrul Executivului. Adică, să dăm liber la masacrarea animalului căruia tot noi, românii verzi, i-am distrus habitatul! Dacă în 2010 se înregistrau 192 de apeluri, în 2020 s-au făcut 1.756 de apeluri. În total, în zece ani, 6.188 de români au apelat numărul de urgenţă pentru a reclama atacuri ale urşilor. STS nu poate stabili, însă, cîte dintre aceste apeluri au fost, de fapt, alarme false, pentru că „nu există o bază de date statistice referitoare la apelurile false”.

Conform datelor STS, într-un singur an, animalele domestice atacă omul mai des decît urşii în zece ani. Dacă mai observăm și că atacurile de gherilă ale ursului brun au avut loc în ultimul an, nu pot să nu citesc aceste date într-o cheie care îi scoate în evidență pe alți băieți deștepți care vor să se îmbogățească din RECOLTAREA ursului brun, pînă la dispariție!

Ciudat este că MINISTRUL MEDIULUI, adică acel funcționar care ar trebui să OCROTEASCĂ MEDIUL, a decis masacrarea ursului! Nu ministrul Apărării, șeful jandarmeriei sau mai știu eu ce decident obișnuit cu livrările la casele de pompe funebre! Sigur, ocrotirea ursului și mutarea acestuia în munți, într-un habitat sălbatic, este o soluție costisitoare. Necesită înființarea unui grup specializat de salvare a vieții sălbăticiunilor, dotat cu dispozitive, regulamente, proceduri, camioane și, poate, un elicopter. Sigur, urșii caută alimente, mai ales în tomberoanele de gunoi, și, evident, ministrul Mediului nu a propus introducerea în zonele vizitate de urși a unor noi modele de tomberoane care să nu mai fie deschise de sălbăticiuni. Precum în țările care s-au confruntat, în anii precedenți, cu problemele urșilor gunoieri!

Sigur, soluția protejării oamenilor de urși și a urșilor de oameni reprezintă o variantă consumatoare de fonduri, care nu îmbogățește pe nimeni! Așa că s-a apelat la varianta RECOLTĂRII acestui animal, care ani de zile a fost mînat de la spate de Verestoy, drujba lui Dumnezeu! Asta spre îmbogățirea unui grup de interese ancorat în RECOLTAREA acestei resurse și care susține și promovează în media și pe rețelele de socializare imaginiea invaziei de urși! Mass-media este complice la viitorul genocid și societatea civilă, așijderea!

Unde sînt activiștii de mediu? Reziștii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 + 16 =