Punct de Operare Aeromedicală, inaugurat la Caransebeș în Ajunul Crăciunului

elicopter smurd 2 e1640359544911

Astăzi, la Caransebeș a avut loc inaugurarea primului punct de operare aeromedicală. La eveniment au fost prezenți
secretarul de stat și șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, dl. dr. Raed Arafat, reprezentanți ai autorităților centrale și locale, precum și ai instituțiilor cu care colaborează Inspectoratul General de Aviație al M.A.I.

Elicopterul este dotat cu troliu, ceea ce va permite să coboare medicul, chiar dacă elicopterul nu poate ateriza şi să acorde asistenţă de urgenţă. Pe aeronavă vor lucra opt medici și cinci asistenți. Colaborarea cu serviciul Salvamont este una vitală, după spusele lui Raed Arafat.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a precizat că elicopterul din baza de la Caransebeș va interveni atât în zona montană cât și la accidente sau transfer de pacienți. „Planul nostru, de când au venit aceste elicoptere, în cursul acestui an, este să pornim trei baze. Aceasta este prima, apoi urmează Brașov, apoi în județul Suceava“, a mai adăugat Arafat.

Elicopterul H135 SMURD de la Caransebeş a fost achiziţionat în acdrul proiectului „Viziune 2020“, finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, în care IGAv este partener, iar Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă are calitatea de lider.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

eleven − 7 =