Primele măsuri luate de autorităţi împotriva alunecărilor de teren din Caraş-Severin

alunecare teren

Zilele trecute, au fost aprobate o serie de măsuri ce vor fi luate la nivelul judeţului Caraş-Severin în ceea ce proveşte situaţia zonelor în acre s-au produs calamintăţi naturale, în special alunecări de teren. În momentul de faţă există pericolul prăbușirii necontrolate de stânci și pietre pe partea carosabilă pe unele sectoare ale drumurilor naţionale DN58 A, DN 58 B, DN 57, DN 57 B, ceea ce poate constitui un pericol pentru siguranța circulației și a cetățenilor.

Astfel, cei din cadrul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara prin Secţiile „Drumuri Naţionale” Caransebeş şi Orşova, vor monitoriza în permanenţă zonele şi vor efectua lucrări de balizare. Tot pentru a preveni efectele negative în eventualitatea producerii unor calamități,
Administraţia Bazinală de Apă Banat derulează în regim de urgenţă a o serie de lucrări în bazinele hidrografice: Bârzava, Timiș, Sebeș, Bistra, din județele Timiș și Caraș-Severin.

Lucrări de investiții presupun consolidarea digurilor și malurilor în punctele critice din județ, acolo unde s-au mai înregistrat fenomene hidro-meteorologice periculoase, care au dus la creșteri de debite și niveluri cu depășiri ale cotelor de apărare, și au drept scop punerea în siguranță a localităților riverane și limitarea riscului de producere a calamităților.