Primari, șefi de deconcentrate și ziariști din Caraş-Severin, audiați de DIICOT

Primari, șefi de deconcentrate și ziariști din Caraş-Severin, audiați de DIICOT

Descinderi spectaculoase ale DIICOT și DGA la mai multe instituții publice din Caraș-Severin, între care primării și servicii deconcentrate. Neoficial, procurorii anchetează perioada de după 2018, care coincide cu preluarea conducerii PSD Caraș-Severin de către Luminița Jivan.

Pe surse am aflat că anchetatorii se axează pe modul în care s-au făcut angajările în această perioadă, pe presiunile exercitate asupra șefilor de deconcentrate de a demisiona din funcțiile deținute, dar și despre amenințări și șantaj. Ofițerii DGA au ridicat înscrisuri și i-au condus pe cei suspecți la sediul DIICOT.

Până acum, la audieri au ajuns primarii Petru Fara din Târnova și Ion Borduz din Fârliug, foști directori de deconcentrate, iar mâine au fost invitați la DIICOT Luminița Jivan, președinta PSD Caraș-Severin, Codrin Ștefănescu, fostul secretar general al PSD, și Georgică Severin, președinte-director general România.

Între cei audiați, în calitate de suspect în dosar, se numără și Sergiu Taban, angajat al Studioului Teritorial Radio Reșița, al Societății Române de Radiodifuziune, care a declarat pentru www.pressalert.ro: „nu am făcut altceva decât să scriu despre lucrurile care nu erau în regulă în privința modului în care se comporta șeful poliției, amenințând primarii. La radio m-am reîntors în 2019, pentru că asta a fost pasiunea mea și am făcut cerere să revin. Înainte am lucrat la site-ul Reper24, dar când am obținut acest loc la radio am încheiat orice colaborare acolo. Deocamdată nu am fost audiat, vom vedea despre ce este vorba”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •