„Prieteni pe bune, nu pe net!“, o campanie de prevenire a racolării minorilor prin internet

În contextul pandemiei de coronavirus şi a faptului că tinerii minori petrec din ce în ce mai mult timp în mediul online, deseori fără supravegherea unui adult, nevoia de informare a elevilor din clasele primare despre siguranţa pe internet este din ce în ce mai mare.

Pentru a marcarea Zilei Europeană de Luptă împotriva Traficului de Persoane – 18 Octombrie, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Timişoara în parteneriat cu Asociaţia LOGS – Grup de Iniţiative Sociale demarează campania de prevenire în mediul online „Prieteni pe bune, nu pe net!“.

„Vorbim din ce în ce mai des de pornografie infantilă, fenomen ale cărui victime sunt copii chiar de 6 sau 7 ani sau de copii cu deficiente mintale. Este prioritar să informăm atât copiii cât şi părinţii cu privire la acest fenomen şi la riscul folosirii internetului fără măsuri de siguranţă. Am realizat un spot video simplu, realizat cu copii şi pornind de la ideile lor. Sperăm ca mesajul campaniei  să ajungă la cât mai mulţi copii dar şi părinţi”, inspector de specialitate, Cordun Ana-Maria, Centrul Regional Timisoara Impotriva Traficului de Pesoane.

De asemenea vor fi realizate activitati de informare online in randul minorilor, in perioada 12-18 octombrie si sesiuni de instruire online in randul profesorilor, consilierilor scolari si personalului DGASPC, in perioada 15 -29 Octombrie 2020.

„Internetul poate fi un loc periculos pentru copiii care, mai ales in aceasta perioada, petrec din ce in ce mai mult timp online. Platfomele de socializare apreciate de cei mici, cum este TikTok pot ascunde in spatele profilului unui copil, o persoana cu intentii criminale. De aceea copiii trebuie sa invete de mici sa nu accepte prietenia unui necunoscut iar in orice situatie de confuzie sa ceara ajutorul unui parinte, profesor sau unui adult de incredere“ – Flavius Ilioni Loga, coordonator Asociatia LOGS – Grup de Initiative Sociale.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen − 4 =