Polițiștii cărăşeni au dat în trei zile 385 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe fiind pentru viteză excesivă

radar 06931800

În perioada 30 iulie – 1 august 2021, polițiștii cărășeni au acționat pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând aproape 400 de sancțiuni contravenționale celor care au încălcat prevederile legislative în vigoare. Ca măsură complementară, au fost reținute și retrase 23 de permise de conducere și certificate de înmatriculare.

„Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 385 de sancțiuni contravenționale, dintre care 182 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum. Şase șoferi care nu au respectat regulile privind depășirea, doi conducători auto care au condus autovehicule aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, având o concentrație în aerul expirat de până la 0.40 mg/l alcool pur și alți şase care au depășit cu mai mult de 50 km/h limita de viteză maximă admisă pe anumite tronsoane de drum, au fost sancționați contravențional, concomitent cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice“, a explicat Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin.

Pentru abaterile constatate, au fost reținute în vederea suspendării, 21 de permise de conducere și retrase două certificate de înmatriculare. Alți 33 de conducători auto și pasageri au fost sancționați contravențional pentru nepurtarea centurii de siguranță. Acțiunile pe linie rutieră continuă și în zilele următoare, polițiștii fiind prezenți la datorie pentru siguranța dumneavoastră!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nine + 7 =