Petrică Vița a devenit Cetățean de Onoare al județului Caraș-Severin

cj petrica vita

Ieri, într-un cadru festiv, președintele Romeo Dunca i-a decernat, post mortem, titlul de „Cetățean de onoare al județului Caraș-Severin”, lui Petru Vița. Placheta a fost înmânată văduvei acestuia, renumita interpretă de muzică populară, Ramona Vița, iar “Laudatio” a fost susținut de către directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin (CJCPCT CS), Daniel Iosif Szusz.

“Personalitate recunoscută a muzicii populare româneşti, Petru Vița, face parte din pleiada de oameni talentaţi care și-au dedicat întreaga activitate pentru deservirea comunității, pe care cu mândrie a reprezentat-o. Pentru toate aceste merite, sunt onorat să-i acord astăzi, din păcate <post-mortem>, acest titlu, ca o încununare a strădaniei și dăruirii sale pentru comunitatea din județul Caraș-Severin”, a declarat cu această ocazie președintele Romeo Dunca.

Petru Vița a fost considerat de specialiștii din domeniu ca fiind unul dintre cei mai buni taragotiști din țară. A fost conducătorul orchestrei “Virtuozii Semenicului” a CJCPCT Caraș-Severin alături de care a reprezentat Banatul Montan peste tot în lume.

Ramona Vița a ținut să împărtășească momentul și cu prietenii d epe rețelele de socialșizare, astfel că a transmis: „Prețuirea stă în fapte, nu în vorbe ! O zi minunată , care ne va rămâne întipărită în suflet , pentru toată viața . Mulțumim din tot sufletul CONSILIULUI JUDEȚEAN CARAȘ SEVERIN , domnului președinte ROMEO DUNCA și tuturor acelora ce au făcut posibil acest eveniment special și unic din viața noastră!“

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen − 5 =