Pompierii cărășeni au intervenit, în ultimele patru zile, la peste 20 de incendii de vegetație uscată

vegetaţie uscată

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii deUrgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin, precum şi personal al serviciilor voluntare pentrusituaţii de urgenţă, au acţionat, în ultimele patru zile, pentru stingerea a 22 de incendii de vegetaţie uscată, mărăciniş şipăşune, produse în zona de competenţă, în urma acestora fiind afectată o suprafaţă totală de terende peste 110 hectare.

Cele mai afectate zone au fost la Bănia și Berzasca unde au ars aproximativ 20 hectare, Sicheviţa, aproximativ 18 hectare, Reşiţa şi Slatina-Timiş unde flăcările au cuprins aproximativ 10 hhectare. „Accesul pe anumite porţiuni de teren s-a realizat cu eforturi susţinute din partea pompierilor, zonele fiind greu accesibile. În câteva dintre situaţii, a existat pericolul de propagare la vecinătăţi. Pentru stingerea focarelor au intervenit 92 de pompieri cu peste 20 deautospeciale. Cauza probabilă de producere a acestor incendii a constituit-o utilizarea foculuideschis în spaţii deschise“, a declarat Anca Balint, purtătorul de cuvânt al ISU Semenic.

Pentru evitarea producerii arderilor necontrolate ca urmare a folosirii focului deschis pentru igienizarea terenurilor, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin reaminteşte cetăţenilor că arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale se efectueazăcu acordul autorităţii competente pentru protecţia mediului şi numai după obţinerea permisuluide lucru cu focul, acesta fiind emis prin grija primarului de către şeful Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă sau persoana desemnată în acest sens.

„Vă aducem la cunoştinţă următoarele prevederi generale privind apărarea desfăşurarea arderii se face numai pe timp de zi, în condiţii meteorologice fără vânt, luarea măsurilor necesare pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi (construcţii,depozite, culturi agricole, fond forestier, etc.), asigurarea mijloacelor şi materialelor de stingere a eventualelor incendii și supravegerea permanentă a arderii şi stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii“, a mai precizat Balint.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nine − one =