Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin a preluat cazul tânărului omorât dintr-un pumn

Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin a preluat cazul tânărului omorât dintr-un pumn

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin au anunțat joi că au preluat dosarul tânărului de pe Calea Caransebeșului ucis cu un singur pumn.

Aceștia detaliază și asupra felului în care a avut loc incidentul, iar faptul că parchetul superior preia dosarul de cercetare penală arată că acest dosar are o importantă miză publică.

” În urma cercetărilor efectuate la fața locului de către polițiști, s-a constatat faptul că în aceeași seară, între victimă, un bărbat de 32 de ani din Reșița, și un alt tânăr de 18 ani, a izbucnit un conflict spontan, pe Calea Caransebeșului din municipiu.

În timpul conflictului, victima a încercat să îl lovească pe tânăr, acesta ferindu-se, ripostând și lovindu-l la rândul lui cu pumnul în față, în urma loviturii, bărbatul de 32 de ani căzând la pământ și lovindu-se cu capul de o bordură”, este descrierea procurorilor de la parchetul județean cu privire la faptă.

Imediat, la fața locului a ajuns un echipaj al ambulanței care a preluat victima și a intervenit pentru resuscitarea acesteia, din păcate tânărul nerăspunzând manevrelor.

A fost declarat decesul bărbatului, ca urmare a unui stop cardio-respirator, iar procurorii au decis să ceară un raport al Medicinei Legale din Caraș-Severin.

”Polițiștii, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșița, au deschis în acest caz un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă. În cadrul acestui dosar penal, s-a dispus efectuarea unei constatări medico-legale, care sa stabilească cauza decesului.

După efectuarea necropsiei, s-a constatat existența unui traumatism cranio-cerebral, care are legătură de cauzalitate cu decesul”, se arată în comunictul de presă al PT Caraș-Severin.

În urma concluziilor preliminare ale medicilor legiști, s-a dispus declinarea cauzei către Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin și efectuarea de cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de lovituri cauzatoare de moarte, ceea ce implică o anchetă a unui procuror criminalist, dar și o altă limită a pedepselor pentru această faptă.

”În continuare, se efectuează o multitudine de acte de urmărire penală, au fost efectuate toate activitățile procedurale, se efectuează ample probe testimoniale în vederea stabilirii situației de fapt, iar la finalizarea cercetărilor va fi dispusă soluție legală, în funcție de întregul material probator”, mai transmit procurorii.

În concluzie, nici până la această oră principalul suspect nu a fost reținut, datorită actelor de procedură necesare.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •