Obiective din Caraş-Severin, introduse în Planul Naţional de Investiţii şi Relansare Economică al PNL

IMG 20200704 121806 e1593938039406

Liderii organizației liberale Caraș-Severin, Jaro Marșalic – prim vicepreședinte PNL al organizației cărășene, Dan Stan – ministru secretar de stat în Ministerul de Interne, Ovidiu Rădoi secretarul general al organizației, Viorel Bașag, șeful departamentului economic, IMM-uri și Intreprinderi Mari, Andrei Ungur, subsecretar de stat la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației și Horia Irimia din cadrul aceluiași minister au prezentat ieri, Planul Național de Investiții și Relansare Economică a Guvernului Orban.

Secretarul de stat Dan Stan a readus subiectul legat de drumul expres Caransebeș – Reșița – Voiteni, dar a menţionat şi faptul că pe lista obiectivelor ce vor primi finanţare se numără şi Aeroportul de la Caransebeş şi Portul Moldova Nouă. O dată exactă pentru începerea lucrărilor de modernizare nu a fost menţionată, obiectivele urmând să fie analizate, iar apoi se vor întocmi studii de prefezabilitate şi fezabilitate.

Andrei Ungur, subsecretar de stat la MLPDA, a vorbit despre faptul căîn următorii ani se va pune accent pe investițiile cu privire la dezvoltare locală, alimentările cu apă, canalizare dar și a dezvoltării rețelei de gaz metan. „În următorul exerciţiu financiar european 2021-2027 se doreşte ca 70 % din populaţie să fie racordată la reţeaua de gaze”, a afirmat Ungur.