O substanță ce părea necunoscută a pus pe jar autoritățile din Moldova Nouă (UPDATE)

MN MERCUR

Un caz mai puțin obișnuit a fost semnalat aseară la Moldova Nouă, unde a fost sesizată o posibilă scurgere de substanță necunoscută, în apropierea unui bloc. Au fost alertate Direcția de Sănătate Publică și Garda de Mediu, la fața locului fiind trimis un echipaj de protective biologică, chimică și radiații nucleare din cadrul Detașamentului de Pompieri Reșița.

Polițiștii au stabilit că substanța respective, care de fapt era mercur, s-ar fi scurs din uscătoria blocului, aflată la etajul IV al imobilului. Locul a fost curățat de echipajul de pompieri, fără să fie nevoie de evacuarea locatarilor.

Împrejurările în care substanță respectivă (mercurul) a ajuns în locul respectiv, urmează a fi cercetat de organele de poliție.

UPDATE, ora 9.00

Conform datelor Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin, se pare că vinovat de evenimentul petrecut ieri, 25 februarie, se face un tânăr de 21 de ani, care în data de 15 februarie ar fi vărsat din greșeală o sticlă din plastic de aproximativ 700 ml, în care se afla o substanță necunoscută. „Polițiștii asigură locul până la curățarea zonei. Au fost informați de îndată Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin și Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Semenic”, în vederea luării măsurilor legale. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de traficul de produse sau substanțe toxice și se continuă cercetările“, spune Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin.