Noi restricţii anunţate de Marcel Vela: deplasările vor fi interzise între orele 22 şi 06

Noi restricţii anunţate de Marcel Vela: deplasările vor fi interzise între orele 22 şi 06

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, a anunţat în această seară noi restricţii ce vor fi aplicate pe perioada stării de urgenţă. Printre cele mai importante sunt cele legate de circulaţia cetăţenilor. Astfel, toate persoanele vor respecta regulile generale de prevenire a COVID-19 şi vor evita formarea oricărui grup de persoane, cu excepţia celui din persoane ce locuiesc împreună.

De asemenea, sunt recomandări privind deplasările în intervalul orar 06.00-22.00. Astfel, cetăţenii sunt rugaţi ca în acest interval să se rezume la deplasarea către locul de muncă, cumpărăturile destinate gospodăriilor, plimbările cu animalul de companie sau deplasări ce ţin de întreţinerea copiilor sau a vârstnicilor. Sunt interzise deplasările între 22.00 şi 06.00, cu excepţia deplasării la locul de muncă, iar acest lucru se va face doar în baza unei adeverinţe eliberate de angajator, iar dacă este necesară o deplasare în interes personal ce nu suferă amânare, cetăţenii vor completa o declaraţie pe propria răspundere unde vor explica motivele, măsură ce se va aplica din data de 23 martie, ora 22.00.

Printre măsurile excepţionale luate în această seară, Vela a precizat faptul că se închid mall-urile şi cabinetele dentare, fiind totuşi asigurate urgenţele. Mai mult decât atât, se înăspresc pedepsele pentru cei care încalcă măsurile de carantină sau izolare la domiciliu, pe lângă amendă şi dosar penal, aceştia vor sta în centre sau acasă în plus alte 14 zile.

Comentarii