Noi proiecte ale unor primării din Caraș-Severin au primit finanțare de la Ministerul Dezvoltării

ministerul dezvoltarii 1024x683 1

Ministerul Dezvoltării finanțează 212 noi investiții, în 167 de localități din România, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – anunță ministrul dezvoltării, Cseke Attila. Proiectele, în valoare totală de 752.537.898,05 de lei, au fost depuse în cadrul celei de-a doua runde de atragere de fonduri pe componentele C5 – Valul Renovării și C10 – Fondul Local din PNRR.

Astfel, pentru Valul Renovării, au fost aprobate 13 noi proiecte, în valoare totală de 79.905.469,45 de lei, depuse de 9 autorități locale pentru reabilitarea, modernizarea și eficientizarea energetică a unor instituții publice și a unor clădiri rezidențiale multifamiliale.

Pentru Fondul Local, au fost aprobate 199 de noi proiecte, în valoare totală de 672.632.428,60 de lei, depuse de 158 de autorități locale, pentru reabilitarea și eficientizarea energetică a unor instituții publice (medicale, sociale, culturale, de învățământ, administrative), implementarea unor sisteme de management al traficului, dezvoltarea infrastructurii TIC prin sisteme inteligente de management local, construirea de locuințe nZEB plus pentru tineri, precum și pentru dezvoltarea infrastructurii pentru transportul verde, prin achiziționarea unor mijloace de transport electrice și a unor puncte de reîncărcare pentru vehicule electrice.

Printre UAT-urile cărășene care au primit finanțare se numără Armeniș, cu două proiecte, unul legat de reabilitarea școlii din Feneș, iar cel de al doilea, reabilitare școală Armeniș. Domașnea a primit finanțare pentru reabilitarea Dispensarului. De asemenea, bani merg la Grădinari pentru reabilitarea școlii din localitate, la Turnu Ruieni unde este finațat proiectul pentru reabilitarea Căminului Cultural din Zervești. Școala din Zorlencior va fi și ea reabilitată. Administrația locală din Oravița are și ea alte două proiecte finanțate, fiind vorba despre o clădire aflată de Strada 1 Decembrie 1918, nr 69 și cea de pe Strada Eftimie Murgu, nr 31.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four − four =