Ministerul Educaţiei anunţă suspendarea olimpiadelor şcolare pentru actualul an de învăţământ

olimpiade scolare

Olimpiadele şi concursurile şcolare au fost suspendate pentru anul de învăţământ în curs. Anunţul a fost făcut de Luminiţa Barcari, secretar de stat în cadrul Ministerului Educaţiei şi Cercetării, care a precizat că acestea nu se pot desfăşura în actualul context generat de pandemie.

“Numărul mare al competiţiilor şcolare şi implicit al elevilor participanţi la acestea, precum şi varietatea modalităţilor de organizare şi desfăşurare a competiţiilor, în funcţie de tipul probe de concurs: scrisă, orală, practică nu permit organizarea competiţiilor şcolare, conform regulamentelor proprii în vigoare, în contextul pandemic actual şi al legislaţiei care se impune a fi respectată în acest moment”, a transmis Luminiţa Barcari.

Referitor la posibilitatea organizării online a anumitor olimpiade, Luminiţa Barcari a precizat că asemenea excepţii ar crea discriminări.

„O asemenea decizie ar contraveni misiunii Ministerului Educaţiei şi Cercetării, aceea de crea un mediu educaţional care să asigure dezvoltarea armonioasă a tuturor beneficiarilor săi prin promovarea excelenţei şi facilitarea accesului egal la educaţie, oferindu-le tuturor beneficiarilor posibilitatea atingerii potenţialului maxim. În concluzie, în anul şcolar 2020- 2021 competiţiile şcolare extraşcolare, aşa numitele olimpiade se vor suspenda”, a precizat Luminița Barcari, într-o conferință de presă susținută alături de ministrul Educației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × four =