Mihai Fifor confirmă că, în PSD Caraş-Severin, Luminiţa Jivan are puteri depline, conferite de statut

FIFOR

Înaintea întâlnirii cu membrii CEx ai PSD Caraş-Severin, secretarul general al PSD, Mihai Fifor, s-a întreţinut preţ de câteva minute cu o parte din cei excluşi din partid în urmă cu puţin timp. Între aceştia s-a aflat şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Flavius Nedelcea. La conferinţa de presă ce a urmat acelei întâlniri, Fifor a avut o altă abordare, atunci când a fost să vorbească despre excluderile din partid ale celor patru consilieri şi a vicepreşedintelui CJ, Flavius Nedelcea.

„Spunea preşedintele partidului, doamna Viorica Dăncilă, la întâlnirea de la CEx Caraş-Severin, că în momentul în care a fost ales de conferinţa judeţeană, preşedintele respectiv are depline puteri, conform statutului, să coordoneze activitatea acelei organizaţii. Este o chestiune internă a organizației PSD Caraș-Severin, o decizie pe care noi o respectăm, o decizie care se prezintă în CEx-ul național și pe care noi o s-o validăm în CEx-ul național, cum este statutar. Filialele Partidului Social Democrat, așa cum prevede statutul, au dreptul să-și organizeze activitatea așa cum consideră necesar pentru ca această activitate să fie una cât mai bine desfășurată“, a explicat Fifor situaţia din Organizaţia PSD Caraş-Severin.

Viorica Dăncilă a fost şi mai categorică, atunci când a simţit nevoia să-l completeze pe secretarul general al partidului: „Plecăm în campania de prezidențiale, vor urma alte două campanii: campania pentru locale și pentru alegerile parlamentare. Cred că în această luptă trebuie să dăm dovadă de unitate, toți trebuie să ne implicăm. Părerea mea este că cei care nu vor să se implice și cei care vor doar să stea pe margine și să critice trebuie să-i lase pe ceilalți să meargă mai departe. Cred că acesta este principiul pe care l-a aplicat și Luminița Jivan. Nu putem să mergem la luptă dacă unii stau și alții muncesc, unii critică și alții sunt cei care sunt implicați în lupta politică de zi cu zi. Cred că și aici, la nivel de județ, este asemănător cu ceea ce am cerut la nivel național, cei care vor să meargă la luptă, merge cu toții, ne implicăm și câștigăm, cei care nu vor, să ne lase în pace, pentru că ceilalți își doresc să câștige și ca să câștigi trebuie să te implici“.