Memorialul „Iosif Măzăran”, destinat juniorilor III, copiilor I, II, III și IV și Spiridușilor, a ajuns la a II-a ediție

mazaran

Organizat de Asociaţia Judeţeană de Atletism, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Caraș-Severin, Clubul Sportiv Municipal Reşiţa, Clubul Universitatea Reşiţa, Clubul Sportiv Şcolar şi Liceul Teoretic Traian Vuia din Reşiţa, Memorialul „Iosif Măzăran”, destinat juniorilor III, copiilor I, II, III și IV și Spiridușilor, va avea loc anul acesta pe data de 7 mai, de la ora 11, pe stadionul de atletism din cadrul Complexului Sportiv „Francisc Vaștag” din Reșița!

Iosif Corneliu Măzăran, cel mai cunoscut și apreciat antrenor de atletism din România, și-a început activitatea de antrenor la Clubul Sportiv Muncitoresc Reşiţa, în anul 1974, şi a mai activat ca antrenor şi profesor la CAM, CSM, CAJ, Arsenal şi Universitatea Reşiţa. Elevii săi au adunat peste 400 de medalii, iar la acestea se adaugă numeroase rezultate remarcabile în competiţii internaţionale. Atleţii descoperiţi şi formaţi de Iosif Măzăran au stabilit 20 de recorduri naţionale de seniori sau juniori. Nu mai puţin de 14 dintre elevii săi sunt maeştri ai sportului. Printre ei se numără Rudolf Csunderlik, Gheorghe Vădrariu, Ion Ureche, Dorel Firică, Lucian Pantea, Ioan Păun sau Gheorghe Frecăţeanu. În 2011 a devenit antrenor emerit, iar în decembrie 2015 a primit titlul de Cetățean de Onoare al Reșiței.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

eight + twelve =