Managerul spitalului din Caransebeş se scuză în faţa pacienţilor

adrian cican 4

Managerul Spitalului Municipal de Urgenţă Caransebeş, Adrian Cican, a susţinut recent o conferinţă de presă în cadrul căreia a făcut câteva precizări importante pentru pacienţii unităţii medicale. El a început prin a-şi care scuze pentru că, începând de astăzi, 22 ianuarie, este posibil să existe unele situaţii neplăcute în asigurarea unor servicii medicale, deoarece se lucrează la înfiinţarea ambulatoriului integrat al spitalului, care va avea 19 cabinete, iar acum se reabilitează respectivele spaţii.

„Este vorba despre trei cabinete medicale – Chirurgie, ORL şi Oftalmologie –, cabinete private, care nu sunt, deci, ale spitalului din Caransebeş, ci ale unor medici care au primit notificări în data de 14 ianuarie. Au fost nenumărate discuţii la raportul de gardă în decursul timpului, în care le-am atras atenţia că acele spaţii medicale vor intra în reabilitare, iar ei să-şi ia măsuri de precauţie, pentru a nu stopa continuitatea acestor servicii, fiindcă stoparea lor se datorează strict medicilor care prestează în acele cabinete medicale. Dânşilor li s-a oferit şansa, de către conducerea spitalului, de a presta aceste servicii medicale în alte cabinete care nu intră în perioada imediat următoare, dar ei se pare că au decis altceva. Şi, atunci, suntem puşi în postura în care nu vrem să dezamăgim sau să impietăm actul medical care se prestează în Spitalul Municipal de Urgenţă din Caransebeş, astfel că începând de miercuri, 22 ianuarie, tot ceea ce înseamnă adresabilitate faţă de ORL, Chirurgie şi Oftalmologie vom asigura prin intermediul Compartimentului Primiri-Urgenţe, care le va dirija către secţiile şi compartimentele de specialitate din cadrul spitalului. În cazul în care va fi un aflux mare de pacienţi, ne cerem scuze, dar se va mări timpul de aşteptare la Compartimentul Primiri-Urgenţe, pentru că prioritate vor avea urgenţele, şi abia apoi serviciile medicale de ambulatoriu”, a spus Adrian Cican.

Managerul spitalului a mai precizat că există o hotărâre a Consiliului Local Caransebeş pe care o respectă şi în care se spune că prelungirea contractelor se face până la înfiinţarea ambulatoriului. „În momentul de faţă, noi avem un aviz dat de către Direcţia de Sănătate Publică, în care ne încadrăm, să înfiinţăm acest ambulatoriu cu 19 cabinete. A fost depusă documentaţia la Ministerul Sănătăţii în data de 19 ianuarie, deci noi respectăm ad-litteram tot ceea ce înseamnă legislaţie în domeniu. Repet, vor fi asigurate Chirurgia, ORL şi Oftalmologia. Dacă dânşii nu au respect faţă de pacienţii pe care i-au deservit până acum, dacă şi-au închipuit că nu se va întâmpla lucrul acesta şi că trebuie să se termine cu această risipire a banului public prin intermediul cabinetelor medicale private… Ceea ce ne dorim şi facem în acest moment este ca, după 19 ani, Spitalul Municipal de Urgenţă din Caransebeş să aibă ambulatoriu propriu, în care noi să deservim populaţia, şi le garantez cetăţenilor că acest lucru se va întâmpla. Suntem sprijiniţi de Primăria Municipiului Caransebeş, de Consiliul Local, şi nu cred că lucrurile pot să ia o altă întorsătură. Mai mult decât atât, îi rog atât pe domnul preşedinte al Colegiului medicilor, cât şi pe medicii care, sigur, sunt afectaţi de veniturile care vor fi diminuate în perioada imediat următoare, să înţeleagă că este un lucru ireversibil, iar acest ambulatoriu se va înfiinţa”, a mai spus managerul unităţii medicale caransebeşene.