„Luptăm împreună până la ultima picătură de plasmă!”, campanie a Casei de Cultură a Studenţilor din Reşiţa

Inamicul public numărul 1 este în această perioadă este coronavirusul, care ameninţă vieţile celor mai vulnerabili dintre noi. Bătălia cu pandemia se poartă pe diferite fronturi, iar Casa de Cultură a Studenţilor din Reşiţa a găsit modalitatea de a se implica în efortul de combatere a virusului.

Împreună cu fotbalistele grupării ACS Banat Girls, CCS Reşiţa a lansat campania “Luptăm împreună până la ultima picătură de plasmă!”. În cadrul acestei iniţiative, cei care au învins în bătălia cu COVID-19 sunt invitaţi să doneze plasmă, pentru a salva alte vieţi.

Un demers binevenit, spune Rodica Neaga, directorul Centrului de Transfuzii Sanguine din Reşiţa: “Ne-am bucurat că domnul Daniel Amariei, directorul Casei de Cultură a Studenților din Reșița, a venit la noi și ne-a propus un proiect de donare de plasmă de către cei care au avut COVID. Chiar în cursul primei zile am luat două persoane care au avut COVID în antecedente, pentru donare de plasmă. Noi, cei de la Centru, venim cu un apel adresat celor care au trecut prin această boală, să vină să doneze plasmă, să se gândească la faptul că mai sunt bolnavi care duc o luptă crâncenă între viaţă şi moarte. După cum bine ştim, această plasmă este indicată pentru bolnavii care se află la Terapie Intensivă şi care sunt în stare critică”, a precizat Rodica Neaga.

Primele donatoare au fost chiar fotbalistele ACS Banat Girls care au trecut cu bine peste boală şi au dorit să ajute în acest fel persoanele pe care virusul le-a afectat mult mai tare. Una dintre sufletistele de la ACS Banat Girls este Lidia Cauni, care îi îndeamnă şi pe alţi bolnavi vindecaţi să doneze plasmă pentru viaţă: “Am ales, împreună cu colegele mele, să facem un act de caritate, adică să salvăm vieți prin donarea de sânge și de plasmă. A fost un proces foarte scurt, totul a durat cinci minute, și în aceste cinci minute putem salva mai multe vieți. Sunt bucuroasă că noi am reușit și îndemn și pe alții să facă ce am făcut noi astăzi”, a spus Lidia Cauni.
De la ACS Banat Girls au donat plasmă Lidia Cauni, Francesca Kovacs, Paula Muntean şi Violetta Mitsul. “Am ajuns la numărul maxim de donatori pe care echipa noastră îl poate oferi și încurajăm și restul cluburilor sportive care au întâmpinat aceleași probleme ca și noi să ne urmeze exemplul!” este îndemnul postat de ACS Banat Girls pe pagina de socializare a clubului.

Acțiunea Casei de Cultura Studențești continuă şi în perioada următoare, spune directorul Daniel Amariei: “Pot dona toți cei care au avut acest virus și ultimul test negativ a avut loc în urmă cu 28 de zile. Acțiunea se desfășoară la Centrul de Recoltare Sânge din Reșița, de luni până vineri, între orele 08.00 -12.00. Cei care doresc să se alăture, trebuie să se prezinte cu cartea de identitate și buletinul de analize care să ateste rezultat negativ la ultima testare”, a precizat Amariei.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × 2 =