Luna „Sănătății mintale“, la Direcția de Sănătate Publică Caraș-Severin!

Directia Sanatate Publica Caras Severin e1589890741793

În această lună, Direcţia de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin, organizează campania cu tema – „Sănătate mintală“, care reprezintă o componentă fundamentală a sănătăţii individuale și a „stării de bine”, descriind nu numai absența bolii, ci și capacitatea unui individ de a se integra cu succes în viața familială, socială și profesională. Sloganul campaniei din acest an este: „Împreună pentru sănătatea mintală! Să înlăturăm stigmatul bolilor mintale!”

Potrivit statisticilor, în anul 2018, în România, ponderea pacienților cu tulburări mintale și de comportament a fost de 2.445 cazuri la 100.000 de locuitori.

Scopul campaniei îl reprezintă creșterea nivelului de informare și conștientizare a populației generale și a profesioniștilor din asistența medicală primară  privind problematica sănătății mintale, în timp ce grupurile țintă ale campaniei sunt: populația, în general și profesioniștii din asistența medicală primară.

Obiectivele campaniei:

informarea populaţiei generale privind importanța identificării și intervenției timpurii în cazul tulburărilor  mintale;

conştientizarea şi promovarea unei mai bune înţelegeri a impactului tulburărilor mintale asupra vieţii oamenilor;

creșterea accesului la informații pentru: îmbunătățirea îngrijirilor și înlăturarea stigmatizării persoanelor cu  tulburări  mintale;

aplicarea testelor de  screening în cabinetele medicilor de familie.