Lumină pentru victimele Reșiței, la un an de luptă cu COVID-19

LUMINARE

O persoana tine in mana o lumanare aprinsa, in noaptea de Inviere, la Catedrala Mitropolitana "SF.Parascheva" din Iasi, duminica, 5 mai 2013. LIVIU CHIRICA / MEDIAFAX FOTO

La un an de la înregistrarea în Caraș-Severin a primului deces asimilat virusului SARS-CoV-2, 2 aprilie, Erwin Josef Țigla, președintele Forumului Democratic al Germanilor Caraș-Severin și al Asociației Germane de Cultură și Educație a Adulților Reșița, și dr. Felicia Quint, președinte pe zona 2 vest a Districtului 124 România şi membră a Clubului Lions Onix Reșița, propun reșițenilor un moment de aducere aminte a tuturor celor care au pierdut lupta cu COVID-19.

„Venim cu propunerea ca în această zi de vineri, 2 aprilie 2021, în bisericile noastre creștine să se înalțe rugăciuni pentru sufletele celor trecuți în eternitate. Cetățenii doritori sunt chemați să aprindă, de-a lungul zilei comemorative, lumânări în locurile special amenajate în incinta bisericilor reșițene, atât pentru cei plecați, cât și pentru sănătatea și bunăvoirea celor care-și plâng morții, respectând tradiția fiecărei confesiuni“, au precizat organizatorii acestui eveniment.

Reșițenii ar putea participa la comemorarea victimelor și prin stingerea luminilor din case, începând cu ora 21.00, timp de trei minute și să aprindă lumânări sau alte obiecte electrice luminoase de celebrare și să le așeze în locuri vizibile (ferestre, vitrine, alte spații securizate), aducând și astfel un omagiu celor plecați dintre noi în această perioadă de grea încercare. „Venim și cu o propunere către municipalitatea reșițeană, care ar putea să stingă iluminatul public în intervalul menționat, adică, ora 21.00, pentru câteva minute“, au mai spus organizatorii.

De asemenea, pentru a marca ziua de 2 aprilie, se va realiza și o ștampilă ocazională de zi, cu care se va oblitera întreaga corespondență trimisă de Oficiul Poștal Reșița 1, în data de 2 aprilie 2021, ducând astfel în lume inițiativa noastră din Reșița.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eleven − 2 =