Lucrările de restaurare a teatrului din Oravița ar putea fi finalizate la sfârșitul acestui an

teatru oravita

Recent, o întâlnire de lucru la care au participant reprezentanți din partea proiectantului, constructorului, ai primăriei, dirigintele de șantier, primarul orașului Oravița, Dumitru Ursu, și consilieri locali a avut loc pe șantierul Teatrului „Mihai Eminescu”, acolo unde sunt în derulare lucrările de restaurare.

Reprezentanții primăriei spun că deși implementarea proiectului de conservare, restaurare și dotare a înregistrat întârzieri, mai ales din cauza faptului că intervențiile asupra monumentelor istorice de clasă A, așa cum este clădirea teatrului, necesită avizul Ministerului Culturii, în urma evaluării stadiului lucrărilor, am primit asigurări că acestea vor fi finalizate până la finalul anului.

Mai mult decât atât, În perioada imediat următoare va fi scoasă la licitație achiziționarea dotărilor interioare ale teatrului, ceea ce înseamnă că suntem tot mai aproape de a reda edificiul publicului, la strălucirea de altădată.

Pe lângă restaurarea și conservarea Teatrului „Mihai Eminescu”, care va fi inclus în circuitul turistic local, regional și național, investiția mai cuprinde și amenajarea parcului din fața teatrului. Valoarea totală a proiectului depășește 10 milioane de lei, asigurată prin Regio-POR 2014-2020, Axa prioritară 5 – Îmbunătățirea mediului urban şi conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 + nine =