Lucrări finalizate la Școala Gimazială „Mihai Peia“ din Reșița

scoala gen 6

Ieri, 20 decembrie, reprezentanții administrației locale au anunțat că s-au finalizat lucrările la Școala Gimazială „Mihai Peia“din Reșița, cea de-a douăsprezecea unitate de învățământ modernizată în ultimii ani.

Instituția de învățământ a beneficiat de reabilitare de fonduri substanțiale, atât din finanțări externe, cât și din bugetul local. Au gost modernizate sălile de clasă, holurile, grupurile sanitare și fațada clădirii; s-au instalat camere de supraveghere în interior și exterior, precum și sisteme de alarmă la efracție și detectoare incendiu; montare ascensor/lift exterior și rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități; refacere integrală a șarpantei și acoperișului corpului școlii și instalarea de panouri solare pentru a reduce costurile cu consumul de energie și dotarea cu mobilier nou, echipamente și materiale didactice și echipamente IT.

„Sala de sport a fost și ea reabilitată, iar în curtea școlii au fost montate gradene, porți de handbal și panouri baschet, ce sunt amplasate pe un teren de sport multifuncţional (handbal, baschet) cu suprafața de joc din tartan. Curtea interioară și zonele adiacente au fost reabilitate de colegii de la Direcţia pentru Întreţinerea şi Repararea Patrimoniului Consiliului Local. Aceștia au pavat aleile pietonale, au montat mobilier urban nou și au reamenajat spațiile verzi“, a declarat ioan Popa, primarul Reșiței.

Totalul investiției este de 10.113.984,75 lei, din care 8.626.719,12 lei lei, fonduri europene (din care 2% din bugetul local: 172.534,39), iar 1.487.264 lei – bugetul local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twelve + fifteen =