Listă comună de teste antigenice rapide pentru COVID-19, în Uniunea Europeană

test covid

În 18 februarie, Comitetul pentru securitate sanitară al UE a convenit asupra unei liste comune de teste antigenice rapide pentru COVID-19, a unei selecții de teste antigenice rapide ale căror rezultate vor fi reciproc recunoscute de statele membre, precum și asupra unui set standardizat comun de date care să fie incluse în certificatele cu rezultatele testelor pentru COVID-19. Aceste trei elemente, convenite de statele membre și solicitate în Recomandarea Consiliului din 21 ianuarie privind un cadru comun pentru utilizarea testelor antigenice rapide, vor fi reanalizate și actualizate în permanență.

Stella Kyriakides, comisar pentru sănătate și siguranță alimentară, a declarat că testele rapide de detecție a antigenului sunt esențiale pentru a încetini răspândirea COVID-19 și ar trebui să facă parte din răspunsul global la pandemie. Stella Kyriakides consideră că este esențial ca aceste teste să fie recunoscute reciproc, iar rezultatele înscrise în certificate să fie recunoscute în întreaga UE, fiind extrem de important în special în contextul călătoriilor. „Cetățenii noștri au nevoie de claritate și previzibilitate”, adaugă Stella Kyriakides.

Centrul Comun de Cercetare actualizează în prezent baza sa de date cu dispozitive medicale pentru diagnostic in vitro pentru COVID-19, cu scopul de a integra toate informațiile privind testele antigenice rapide care au fost colectate și aprobate de Comitetul pentru securitate sanitară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 + fifteen =