Liberalii şi-au stabilit priorităţiile în noua sesiune parlamentară

SEPT 2019

Un început de toamnă interesant pe scena noastră politică. Pe de-o parte, rămâne de văzut dacă Guvernul Dăncilă va rezista sau nu presiunilor exercitate de Opoziţie după „divorţul“ de ALDE, iar pe de altă parte, nu peste mult timp începe campania electorală pentru alegerea preşedintelui. Altfel spus, o toamnă în care se vor număra nu doar bobocii, ci şi perdanţii momentului.

În opinia deputatei PNL de Caraş-Severin, Valeria Schelean-Şomfelean, activitatea parlamentară a PNL în această sesiune se va concentra pe trei direcții strategice.

„În primul rând, PNL va depune propuneri legislative pe domenii cheie: economia, educația, sănătatea, administrația publică, sistemul pensiilor speciale, justiția. Apoi, PNL va continua demersurile pentru coalizarea forțelor politice din opoziție pentru susținerea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, Executiv care nu mai are nici legitimitate, nici susținere parlamentară. Şi. nu în cele din urmă, PNL va lupta, cu aceeași consecvență, pentru a elimina ingerințele PSD în domeniul justiției, dar și pentru transpunerea rezultatului de la Referendumul din 26 mai 2019“, a ţinut să precizeze parlamentara liberală.