Legea lui Om(!)

Mario Balint

Cum vă spuneam deja, Rusia nu invadează Ukraina, aşa că tobele războiului în Europa au luat o pauză. Deocamdată! Chiar preşedintele ukrainean Volodimir Zelenski le-a cerut vineri occidentalilor să nu creeze panică în jurul tensiunilor cu Rusia. ”Probabilitatea unui atac rus există, nu a dispărut, şi nu a fost mai puţin gravă în 2021″, dar „nu vedem o escaladare superioară celei care exista” anul trecut, a asigurat el. În schimb, dacă ne luăm după mass-media internaţională şi „chiar după şefi de stat respectaţi”, s-ar putea crede „că sîntem deja în război” în toată ţara, „că sînt trupe care avansează pe şosele. Dar nu este cazul”, a insistat Zelenski. Deci, cum vă spuneam, pauză-n cartier!

Ceea ce e nasol pentru gaşca KWI care miza pe viteza de mişcare a războinicilor de tot felul şi nebăgarea de seamă a fraierului românesc care, vrînd-nevrînd, se întoarce la vechile preocupări: pensii, salarii, costuri uriaşe ale vieţii, preţuri ucigătoare la energie, furturi de miliarde girate de Statul român, pus acolo să vegheze ca aceste grozăvii să nu se întîmple. Statul e complice!

Una peste alta, AUR ajunge în sondaje pe locul doi, după PSD, surclasînd “partidul meu”, care se bălăceşte pe locul trei, puţin înaintea trotinetiştilor lui Cioloş. Vai şi durere! Toţi liderii de opinie şi vocile responsabile au sărit opărite de rezultatele acestor sondaje, dînd glas textelor de la Cotroceni. Un fel de Lege a lui Om, pe care ei nu o înţeleg… Dacă tu eşti Om cu mine, sînt şi eu Om cu tine! Statul şi Iohannis NU au fost Oameni cu oamenii de rînd! Asta nu vor să înţeleagă deontologii lui peşte care se ambalează pe micile ecrane, la radiouri şi pe reţelele de socializare. AUR nu e despre George Simion, e despre cum a fost înşelată încrederea românilor, DEFINITIV şi irevocabil! Este despre lehamite şi despre nesimţirea unei găşti lipsite de scrupule care a tîrît România în mocirla politicii. Statul este principalul şi cel mai mare duşman al cetăţeanului! Cum spunea prietenul Dan Negru, statul închide şcoli pentru a deschide puşcării! Statul NU a pierdut lupta cu demnitatea şi onoarea pentru că nu le-a avut niciodată şi nu a luptat niciodată pentru ele! Statul MINTE oficial şi “ne tromboneşte” şi atunci cînd vine vorba de războiul cu… Rusia. “Noi am avut ideea ca ruşii să inspecteze Deveselu”, spun surse din cadrul Ministerului de Externe. “Nu există nicăieri în document o astfel de prevedere”, spune Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO… De ce a fost nevoie de băgarea în seamă pe surse?

Mă întorc la AUR! AUR pe locul doi în preferinţele de vot ale românilor cu lupta permanentă pentru mască şi protestele împotriva restricţiilor sanitare. Sigur, astea au fost bune şi au arătat că AUR este capabil de lupta anti-sistem. Dar cînd or veni facturile la gaz? Milioanele de lei furate cu complicitatea directă a statului român, a politicienilor aflaţi în funcţii şi a acoperiţilor plasaţi în funcţii? Ce va face AUR? Atunci va fi proba de foc! Luna februarie! Cînd vin facturile!

Apropo de facturi. V-am spus deja că factura la electricitate îmi vine ESTIMATĂ şi regularizată din două în două luni deşi, de cînd s-a inventat autocitirea, eu comunic telefonic indexul afişat de contoarele mele. Şi, deşi în indexul de facturare îmi apare autocitirea, factura este emisă TOT estimată. Am fost la ENEL să întreb ce se întîmplă. Aştept cîteva minute ca funcţionara din spatele unui calculator să-şi facă timp de mine. O domniţă din spatele unui paravan de plexic îl întreabă deranjată pe agentul de securitate la ce oră am programare. “La 11, spune el”! Se strîmbă nemulţumită de răspuns şi pune punct activităţii intelectuale pentru a mă băga în seamă. “Buletinul”, îmi strigă, ca şi cum ar fi fost agentul Pomohaci şi nu o fetişcană care trebuia să-mi explice de ce se întîmplă, cînd se întîmplă. “Ce problemă aveţi”, mă întreabă. Îi spun. Îmi spune că pe luna noiembrie nu am dat citirea, de aia îmi vine estimat şi de aia regularizarea. Repet procedurile. Îmi explică că la ei nu s-a înregistrat citirea şi să vorbesc cu un operator. După 45 de minute de sunat la toţi roboţii materni ai ENEL-ului, dau de un operator. Îi spun. Se miră, rău! Imposibil să nu se înregistreze citirea. Şi dacă se înregistrează, imposibil să nu fie comunicată. Se face automat! Imposibil dacă e comunicată automat să nu fie înregistrată. Imposibil dacă e înregistrată să nu intre în procesul de calcul şi facturare. Deci, IMPOSIBIL!!! Deci, funcţionra lui peşte MINTE!!! Pe banii mei. Muuuulţi, al dracului! Ea minte cu complicitatea Statului român. Ea minte cu complicitatea celor care-i plătesc salariul ăla baban să mă mintă cu nesimţire! Ea minte cu sprijinul şi încurajarea sistemului politic. A lui Iohannis, Rareş Bogdan, Ciolacu, Cîţu, Julien etc. Toate jegurile ajunse capete de afiş.

Cînd vin facturile alea uriaşe, atunci să vă văd, AUR! Atunci să vă văd ce proteste ştiţi să organizaţi, cît vă pasă de boul românesc şi de problemele lui, nu de măştile medicale, şi mai ştiu eu ce restricţii care, oricum, sînt în vigoare. Nu! Dacă sindicate nu mai există, poate AUR să mobilizeze nemulţumiţii? Mă îndoiesc! În sondajele acestea, cetăţeanul a fost OM cu AUR şi l-a trimis pe locul doi, după PSD. Rămâne de văzut dacă şi AUR e OM cu cetăţeanul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five + 4 =