La Reșița, dispar terasele și chioșcurile din Govândari

tesara victoria

Concomitent cu proiectul de reintroducere a tramvaliului, reprezentanții Primăriei Reșița derulează lucrări pentru eliberarea trotuarelor și desființarea chioșcurilor, teraselor și anexelor construite haotic. De exemplu, în Govândari vor dispărea toate chioșcurile care nu sunt în aliniamentul blocurilor, iar terasele vor urma exemplul celor din centrul civic, fiind doar sezoniere.

Ioan Popa, edilul orașului spune că pentru a veni în ajutorul comercianților s-au identificat două căi. Una este despăgubirea una relocarea, unii dintre patroni chiar renunțând de bună voie la locații. „În general negociem cu fiecare în parte și în principiu se demoloează. Dacă ați văzut și la Victoria, terasa cea mare se demolează. Am căzut de comun acord cu Costel Ciobanu că îi las terasa sezonieră, dar trebuie să înțeleagă că nu poate să mai stea „monstrul“ ală acolo pentru că trece și pista de biciclete pe lângă, dar nu numai asta, chiar pune în urmbră spațiile din spate. În principiu, „bubele“ dispar, în special cele care au fost construite ostentativ pe spațiul public“, a precizat Popa.

Mai mult decât atât, primarul a ținut să precizeze că se lucrează și la amenajarea peisagistică a cartierului, în locul copacilor vor fi plantați ații. Din datele pe care eu le dețin, cei care contează foarte mult, între Intim și Victoria, în Micro I sau pe stânga cum coborâm în Govândari vor fi lăsați în pace. Sunt și practic și singurii care sunt mari, frumoși, dezvoltați, dar în general în proiectul tramvai se vor planta peste 1.000 de arbori în oraș. Nu avem o problemă de a pierde din zona de oxigen. Dimpotrivă, eu vă spun că în ultimii cinci ani noi am platat peste 4.700 de copaci“

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 + twenty =