La Caransebeş s-au luat măsuri pentru carantinarea unor medici

borcean cican 2

Pentru că Spitalul Municipal de Urgenţă din Caransebeş este desemnat Spital-suport COVID-19, aici fiind tratate toate cazurile din judeţ, primarul Felix Borcean şi managerul Spitalului Municipal de Urgenţă, Adrian Cican, au vorbit recent despre condiţiile de carantinare a medicilor în oraş.

„Am purtat, recent, discuţii cu majoritatea hotelierilor care şi-au manifestat disponibilitatea de a se implica în această problemă, în sensul de a-i găzdui pe medicii care intră într-o stare de carantină, în contextul în care am devenit Spital-suport COVID-19, şi le sunt asigurate condiţiile de cazare şi masă în Caransebeş, inclusiv celor care vin din altă parte”, a spus Felix Borcean.

La rândul său, Adrian Cican a declarat că există medici care, începând din 3 aprilie, nu mai pleacă la Timişoara. „Am stabilit împreună cu domnul primar să avem medici care din start n-au să mai facă naveta şi atunci îi cazăm, după aceea avem personalul expus, pe care noi nu-l mai lăsăm să mai meargă la familii, şi toţi medicii îmbrăţişează această idee care există de fapt de două săptămâni, numai că există acei paşi pe care a trebuit să-i respectăm. De ieri (2 aprilie – n.r.), am împărţit spitalul în două, cu intrări separate, de la lift până la etajul 7 – COVID, şi în partea stângă, unde înainte era partea de COVID şi izolatoarele, acum am mutat Compartimentul Primiri Urgenţe, toată această parte, cu un alt lift, fiind non-COVID, ca să nu intersectăm acele trasee. În afară de aceasta, avem pe fiecare secţie în parte anumite locaţii în care, pe non-COVID, dacă se întâmplă ceva, vor putea să rămână inclusiv membri ai personalului medical. În acest moment, în ceea ce priveşte ambulatoriul, care este aproape gata, la etajul întâi, trebuie să găsim o sursă de finanţare, 20 de paturi au fost cumpărate de Primărie, trebuie să vină, şi mai avem nevoie de câteva paturi oprite pe care să le punem în acea locaţie tocmai pentru a elimina acele infecţii intracomunitare mai agresive”, a spus Adrian Cican.

Managerul unităţii sanitare a mai adăugat că, începând din 2 aprilie, s-au luat măsuri pentru o locaţie în cazul decesului pacienţilor, în acest caz sprijinul venind de la omul de afaceri timişorean Romeo Dunca, el punând la dispoziţia spitalului un trailer cu container frigorific. De asemenea, mai există două corturi montate de cei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic”, unul la Spitalul Bora şi unul la spitalul de bază.