La Caransebeş, kilogramul de fragi costă 150 de lei!

piata fragi 2

Dacă luna trecută românii se minunau în faţa televizoarelor văzând că preţul cireşelor de import bătea spre 70 de lei kilogramul, joi, în Piaţa Gugulanilor, caransebeşenii au mai avut un motiv să facă ochii mari. La o masă, aici se vindeau fragi la caserolă sau la pahar, la 5, la 10 sau la 12 lei.

Întrebată de ce un kilogram ajunge să coste 150 de lei, cât ar fi preţul dacă cineva ar dori să cumpere o asemenea cantitate, producătoarea care comercializa fragi a spus că, pe de o parte, sezonul acestora nu ţine decât două sau trei săptămâni, iar pe de altă parte, dacă s-ar vinde la un preţ mai mic, producătorul ar ieşi în pierdere, deoarece de pe un lot mediu de grădină se pot recolta maximum patru kilograme pe an.

Dacă fructele sunt strânse de pe câmp, dat fiind faptul că fragii sunt tot mai rari, într-o zi, trei persoane abia dacă ar reuşi să adune un kilogram, iar 150 de lei împărţiţi la trei nu sunt deloc bani mulţi pentru o zi de muncă.

Lămuriţi?