Investiție de peste 20 de milioane de lei pentru iluminatul public al municipiului Reșița

iluminatul public

Reprezentanții municipalității reșițene au anunțat că s-a finalizat procedura de achiziție pentru serviciile de modernizare a iluminatului public din oraș, câștigător fiind asocierea S.C ELBI ENERGY PROJECTS S.R.L – S.C ELECTROECHIPAMENT INDUSTRIAL S.R.L.

Valoarea totală a investiției este de 20.102.635,49 lei iar finanțarea este obținută prin Programul Operațional Regional – POR 2014-2020, cu o contribuție de 2% din bugetul local.

Proiectul are ca obiectiv reducerea consumului de energie electrică precum și a costurilor de exploatare și mentenanță în comparație cu un sistem de iluminat clasic, astfel că vor fi montatate sau înlocuite 2.115 corpuri de iluminat cu LED și rețeaua de iluminat se va exinde pe o lungime de 10 kilometri cu 476 stâlpi metalici pe care se vor monta 477 corpuri de iluminat noi.

De asemenea, pe periaoda de execuție de 11 luni, va fi implementat un sistem inteligent de management prin telegestiune, numărul total de corpuri de iluminat controlate prin telegestiune este de 2.592 buc, cu realizarea a patru treceri de pietoni inteligente și instalarea de dale fotovoltaice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ten + 10 =