Întâlnire de suflet a foştilor voleibalişti ai Caransebeşului

volei

Sărbătorile de iarnă ale anului 2019 au fost prilej pentru fostele glorii ale voleiului caransebeşean de a se întâlni, în 27 decembrie, în sala de sport a Clubului Sportiv Şcolar din municipiu. Au răspuns la apelul lansat de organizatori 40 de foşti sportivi ai generaţiei de aur, masculin şi feminin, care au antrenat sau au activat la cluburile din perioada cea mai înfloritoare a voleiului caransebeşean.

„Acest oraş a fost mereu un izvor de talente pentru mişcarea voleibalistică din România, ne-a spus fostul jucător şi antrenor Petru Motoş. E suficient să amintesc doar că oraşul a fost singura localitate din ţară, în afară de Bucureşti, care a avut două echipe, una de fete şi una de băieţi, care au activat în Divizia A. Mi-aş dori ca voleiul caransebeşean să dea noi talente care să ajute la ridicarea acestui sport atât de iubit, în Banatul Montan”.

„Voleiul m-a legat de Caransebeş, oraş în care am antrenat şi unde am adus jucători de la Oţelu Roşu, a declarat şi fostul antrenor Pavel Craia. A fost o perioadă foarte frumoasă a voleiului, de care ne amintim cu drag, când în România se investea în sport, nu ca acum, când copiii făceau mişcare, nu stăteau pe gadget-uri, şi sper ca de acum încolo să se întâmple ceva extraordinar, cineva să investească din nou în sport, să se revină la calitatea sportivă care a existat o bună perioadă”.

Venită tocmai din Australia, acolo unde s-a stabilit împreună cu familia, Gina Reus Bălan, organizatoare, alături de Ioan Cioloca, a acestui eveniment, ne-a spus că toate generaţiile pe care le-a avut Caransebeşul au fost de aur, datorită performanţelor obţinute. „Acest micuţ oraş a fost şi este renumit pentru promovarea voleiului. Mă bucur din tot sufletul că suntem aici cu toţii, împreună, şi ne-am recunoscut, şi cu, şi fără ochelari. Este bine acolo unde trăiesc acum, dar sunt departe de casă”, a mai spus fosta voleibalistă.