Începe colectarea selectivă a deşeurilor la Băile Herculane

Începe colectarea selectivă a deşeurilor la Băile Herculane

Pentru aducerea calităţii serviciului de salubritate din Băile Herculane  la standarde europene, începând cu data de 1 mai, operatorul va trece la colectarea separată a deşeurilor din oraşul-staţiune.

Având în vedere că locurile de colectare comune ale deşeurilor din jurul blocurilor au fost dotate cu spaţii speciale de sortare, pentru deşeuri menajere-reziduale (cele care nu pot fi reciclate, exclusiv deşeuri vegetale, inerte, electrice, electrocasnice, toxice, periculoase) şi deşeuri reciclabile (plastic, hârtie/carton, sticlă, metal), beneficiarii care au gospodării individuale (case) au fost dotaţi cu pubele de 120 l pentru deşeurile menajere-reziduale şi vor primi saci transparenţi de 120 l pentru deşeurile reciclabile.

Potrivit unui comunicat al operatorului serviciului de salubritate, pentru ridicarea deşeurilor menajere şi reciclabile, beneficiarul trebuie să pună în faţa proprietăţii pubela sau sacul transparent, conform programului de colectare primit. În cazul în care în pubelă sunt depuse şi alte materiale în afară de deşeuri menajere-reziduale, se va refuza ridicarea deşeurilor şi se va pune în vedere beneficiarului să elimine celelalte materiale din conţinutul deşeurilor menajere.

Totodată, începând cu data de 1 mai, beneficiarii contractrlot de colectare a deşeurilor vor beneficia gratuit de câte un sac transparent de 120 l pentru deşeurile reciclabile (plastic, hârtie/carton, metal, sticlă). Sacii se vor ridica numai după umplerea lor, în fiecare zi de miercuri. În cazul în care sacul conţine şi alte deşeuri decât cele reciclabile, se va refuza ridicarea acestuia. La fiecare ridicare a sacului cu deşeuri reciclabile, beneficiarul va primi un sac nou.

Deşeurile menajere şi reciclabile vor fi ridicate, în cazul persoanelor fizice, numai din recipientele puse la dispoziţie de operator, se mai arată în comunicat.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •