În numai 24 de ore, în Caraş-Severin sunt confirmate 19 cazuri de COVID-19

COVID 19 and food This virus is sensitive to cooking temperatures wrbm large e1584440020689

Conform raportării Direcţiei de Sănătate Publică Caraş-Severin, numărul celor infectaţi cu COVID-19 a ajuns la 165, cu 19 în plus faţă de raportarea de ieri. Dănilă Miloş, directorul DSP Caraş-Severin spune că 15 persoane sunt internate la Spitalul din Caransebeş şi patru la Reşiţa.

Prefectul judeţului a susţinut astăzi o şedinţă extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin în cadrul căreia s-a asigurat că toţi cei prezenţi la şedinţă au luat la cunoştinţă de prevederile stipulate în noua legea izolării şi carantinării şi că toate instituţiile abilitate sunt pregătite să intervină conform actului normativ.

„Ne aflăm într-un moment critic al evoluţiei pandemiei, atât la nivel de ţară, cât şi la nivelul judeţului Caraş-Severin. Chiar dacă peste 65% din noile cazuri confirmate pozitiv în judeţul nostru în ultima perioadă au contactat virusul în alte judeţe, s-a constat că şi în Caraş-Severin există transmitere comunitară”, a spus Gâfu.

De asemenea, prefectul judeţului a cerut intensificarea controalelor asupra agenţilor economici care desfăşoară activităţi cu public, punând accent mai ales în sfera abatoarelor şi a procesatorilor de carne. Prefectul a semnalat şi pericolul pe care îl reprezintă întrunirile cu caracter religios, ale tuturor cultelor, care se desfăşoară fără respectarea normelor de prevenţie.

În încheierea şedinţei, Cristian Gâfu a cerut vigilenţă, precauţie, precum şi o analiză laborioasă şi mereu actualizată, de la toate instituţiile prezente, urmând ca şedinţele extraordinare ale CJSU să se desfăşoare chiar şi de două ori pe săptămână dacă situaţia epidemiologică o va cere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 − twelve =