În Caraş-Severin, 13.448 de angajaţi sunt încă în şomaj tehnic

somaj tehnic

De la începutul acestei luni, un număr de 1.312 patroni cărăşeni au depus documente la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Caraș-Severin, în vederea decontării sumelor necesare plății indemnizațiilor de șomaj tehnic pentru un număr de 13.448 de persoane.

Reprezentanţii agenţiei judeţene spun că au fost viraţi banii pentru 773 de solicitanți care au transmis documente corecte, în acest sens fiind achitată suma de 6.823.239 de lei.

„Această sumă reprezintă valoarea indemnizațiilor de șomaj tehnic pentru un număr de 4.520 de persoane. Celelalte documente depuse la AJOFM Caraș-Severin se află în faza de procesare în vederea efectuării plății în cel mai scurt timp posibil”, a declarat Carla Goagă, consilier superior în cadrul AJOFM Caraş-Severin.

Angajatorii sunt rugaţi să completeze cu responsabilitate documentele, acestea trebuind să fie asumate și semnate de către administratorul sau reprezentantul legal al firmei.

Toţi cei interesaţi să obțină informații suplimentare cu privire la acordarea șomajului tehnic o pot face la 021/4444-000, număr cu tarif normal.