Iepuraşul rotaryan a venit deja la spitalul din Caransebeş

rotary spital

Joi, 18 aprilie, membrii Clubului Rotary Caransebeş au donat Spitalului Municipal de Urgenţă din localitate două monitoare de funcţii vitale, a căror valoare este de 4.500 de euro, pentru Secţia Pediatrie a unităţii medicale. Gestul se înscrie în mai larga acţiune lansată în urmă cu câteva luni, proiectul Global Grant, în valoare de 78.000 de euro, implementat de Cluburile Rotary din Meerbusch şi Houhalen din Belgia, Rotary Club Linz din Austria, Clubul „Mihajlo Pupin” din Pancevo – Serbia, şi un club din Uffenheim, din Germania.

„Sperăm că, încet-încet, ne apropiem de finalul proiectului, în contextul în care putem să anunţăm încă o veste bună pentru medicii din spital, respectiv că vom aduce suplimentar încă un dermatom, care a fost solicitat de corpul medical, în speţă de directorul medical, dr. Bhupinder Singh, aparat de care are nevoie şi care ar ajuta multă lume în sfera lui de activitate. Valoarea acestuia este de 9.000 de euro, acest lucru fiind posibil ca urmare a unei sponsorizări venite din partea unei persoane inimoase, care nu este membră a Clubului Rotary, dar sprijină acţiunile acestuia, e vorba de Simona Duicu, rezidentă în Olanda, care a mai ajutat urbea noastră, de data aceasta contribuţia ei fiind de 2.000 de euro”, a spus Alin Deteşan, preşedintele Clubului Rotary Caransebeş.

„Cele două monitoare sunt extrem de importante, pentru că medicina de astăzi nu se mai poate face doar cu stetoscopul şi cu mâna, iar atunci când ai un copil în stare gravă, este obligatoriu ca el să fie diagnosticat din primul moment, să fie evaluată starea lui, funcţiile vitale, ceea ce se poate face în mod civilizat numai cu aceste aparate de precizie. Ele te pot ajuta să pui un diagnostic rapid şi precoce privind starea inimii sau a plămânilor, şi să acţionezi în consecinţă, fie că este vorba de nou-născuţi, fie de copii. Sunt aparate vitale”, a declarat şi medicul pediatru Victoria Dosza.