Homo Stupidus

Homo Stupidus

Homo Erectus a dispărut! În România, de cel puţin 30 de ani! Locul său în evoluţia speciilor este luată (astăzi cu asalt!) de Homo Stupidus şi Homo Pupincurus. Ambii evoluează după o paradigmă pe care antropologii nu o pot întrevedea, iar Darwin, dacă s-ar fi aplecat asupra ei, ar fi murit tîmpit!

Ambele subspecii se caracterizează, în primul rînd, prin lipsa de reacţie!

Dacă la Homo Pupincurus (specie parazită care trăieşte în simbioză. Vezi Voloklyui sau oxpecker, care îşi petrec toată viaţa stînd pe elefanţii, rinocerii şi bivolii africani şi hrănindu-se cu căpuşe sau alte insecte parazitare de pe pieile acestora – n.n.) lipsa de reacţie este determinată de poziţia ghiocelului şi a nevoii permanente de vidanjare a Protectorului său, absenţa reacţiilor la stimuli, în cazul lui Homo Stupidus, poate fi determinată de sentimentul de insecuritate. Pe de o parte, se constată o lipsă de responsabilitate a puternicilor zilei, pe de alta o lipsă totală de încredere în autorităţile statului, cunoscute şi re-cunoscute ca făcîndu-şi propriile jocuri de putere şi mai puţin aplecate spre binele cetăţeanului.

În aceste condiţii, lipsa de reacţie, somnambulismul, zombilismul lui Homo Stupidus par justificate şi se încadrează, oarecum, pe linia darwinistă a evoluţiei/involuţiei speciilor.  Lipsa de reacţie a societăţii româneşti (unii analişti europeni ne numesc chiar “plantele agăţătoare al Comunităţii Europene”) este determinată, în principal, de doi factori: globalizarea elitelor şi narcotizarea media. Există o mare fisură între elite şi societate. După P.S. Huntington (Who Are We: The Challenges to Americas National Identity, Simon and Schuster, New York, 2004), elitele se deznaţionalizează şi devin din ce în ce mai globale, în timp ce populaţia se renaţionalizează şi devine din ce în ce mai locală. În România avansăm implacabil spre scenarii roşii, incapabili să ţinem situaţia sub control. Şi din cauza pandemiei, dar mai ales din cauza tuturor, din inconştienţă, incompetenţă şi prostie!

S-a ajuns într-o situaţie aproape de necontrolat! Sfaturile televizate ale lui KWI, referitoare la spălatul pe mîini, au fost penibile din start, acesta erijîndu-se în Doctor Oz la Ophra cu audienţă pe toate televiziunile, şi ele cu stipendii de la guvern! Nimic concret, nimic cu… miez de preşedinte! Penibilul a luat, de multe ori, forme groteşti: Iohannis a fost întrebat de ce România înregistrează un număr foarte mare de morţi, deşi numărul de cazuri noi de COVID-19 nu este chiar atît de mare comparativ cu alte state. ”Explicaţiile se găsesc fără a fi mare specialist, în trecutul nostru mai recent, adică din ultimii 30 de ani. Nu vreau să fac acum din asta o polemică politică, dar ştiţi că în majoritatea… cred chiar publicaţia dumneavoastră a făcut un calcul, din ultimii 30 de ani, 20 şi ceva de ani, România a fost condusă de PSD, care a avut o politică în domeniul sanitar proastă, foarte proastă”, a replicat preşedintele.

Că PSD-ul a jonglat cu Sănătatea cam ca circarii cu măciucile, e clar, dar amintiţi-vă, vă rog, ce spectacol de prestidigitaţie au avut PDL-ul şi Băsescu!

Trezit, parcă, din beţie, KWI s-a prins că guvernul lui, în dorinţa de a trimite bipezii la urne, nu prea mai controlează Covidul. Aşa că a ieşit, din nou, pe micul ecran şi a cerut să ardem ogoarele, să otrăvim fîntînile, să…

Locatarul de la Cotroceni a constatat că este nevoie de măsuri mai ferme pentru controlul pandemiei de COVID-19, subliniind că cele care au fost luate pînă în prezent nu mai sînt suficiente. „Am avut astăzi aproape 10.000 de cazuri noi de persoane care s-au îmbolnăvit, am avut şi astăzi mulţi, prea mulţi care au decedat şi trebuie să fim foarte realişti: sînt necesare măsuri ferme, măsuri mai ferme, pentru a controla extinderea pandemiei. Măsurile care s-au luat pînă acum nu mai sînt suficiente. Sînt necesare măsuri în plan naţional, precum: şcolile să treacă toate în online, angajaţii şi din public şi din privat să treacă la telemuncă peste tot unde este posibil, magazinele trebuie să fie închise seara, cel tîrziu, la ora 21, circulaţia pe timpul nopţii trebuie restricţionată, petrecerile şi cele publice şi cele private trebuie interzise, tîrgurile şi pieţele trebuie închise, portul măştii trebuie să devină obligatoriu peste tot în ţară, în toate locurile publice şi la toate locurile de muncă, indiferent dacă vorbim de locuri publice din interior sau în exterior, portul măştii trebuie generalizat şi trebuie să fie obligatoriu, iar firmele şi autorităţile trebuie obligatoriu să îşi decaleze programul de funcţionare astfel încît şi transportul public să funcţioneze cu o încărcare mult mai mică, permiţînd în acest fel distanţarea suficientă între persoane”, a spus şeful statului populat de bipezii amorfi.

Păi, ce-ai făcut, Bobiţă? Păi nu zise madama Turcan că nu se restricţionează nimic? Adică, un fel de dormi liniştit, FNI veghează peste tine, remember? „Nu vom ajunge la restricţionarea circulaţiei pe timp de noapte în toată ţara şi în toate localităţile”.

Sîntem în plină campanie electorală şi, ca tot românu’ verde, belim ochii spre malurile Potomacului, acolo unde licuriciul cel mic, Donald Trump Jr., fiul cel mare al licuriciului american în exerciţiu Donald Trump, a făcut apel ca tatăl său să ducă un “război total” în legătură cu acuzaţiile, nesusţinute de dovezi, de fraudă electorală.

Joi, KWI a dat exemplul Statelor Unite şi a precizat că naţiunile puternice ţin la alegeri democratice, iar România este o naţiune puternică.

“Există discuţii publice despre oportunitatea alegerilor în pandemie. Vă spun foarte clar, democraţia nu poate fi pusă în paranteză, democraţia trebuie garantată şi se garantează prin alegeri libere. Naţiunile puternice ţin la alegeri democratice, chiar şi în condiţii de criză. Ce exemplu mai bun decît alegerile din SUA, să ne uităm la democraţiile consolidate, cu tradiţii vechi, cînd vrem să vedem cum se gestionează alegeri în condiţii de criză. În SUA sînt 100.000 de îmbolnăviri zilnice, au avut totuşi prezenţă-record. Au fost toţi disciplinaţi, cu mască, au mers şi au ales. În Statele Unite s-au organizat alegeri în 1944, în plin război. Aşa trebuie în democraţie, aşa fac naţiunile puternice, şi naţiunea română este una puternică. Vom trece împreună prin această criză”, a conchis preşedintele.

Că sîntem proşti, înţeleg, dar de ce claxonăm?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen − six =