Gurmanzii cărăşeni au parte de multe surprize la „Fabrica de peşte“ din Pecinişca

fabrica peste

Recent, la Pecisnişca, „Fabrica de peşte“ şi-a deschis porţile, astfel că turiştii şi nu numai au ocazia să cumpere crap, caras, știucă, somn, lin, avat, roșioară, sturion, șalău, fitofag. Peștele provine atât din acvacultură cât și de captură, de la centrele de colectare primară de pe Olt și Dunăre, fiind transportat cu mașini specializate și autorizate.

„Odată ajuns la noi, peștele este expus pe masă, pe pat de gheață sau depozitat în camera frig, după caz. Cel viu este aclimatizat în bazine și păstrat viu până la vânzare. Vindem atât pește proaspăt, cât și afumat. Dar și icre de păstrăv și caviar. Pentru afumare folosim o metodă tradițională, doar cu sare și fum cald de lemn de fag și de cireș, prun, păr pentru aromă. Apoi pentru siguranța alimentară și păstrarea și îmbunătățirea proprietăților, peștele afumat este expus în vitrina de maturat carne unde mușchii își recapătă gradual extensibilitatea și carnea devine mai fragedă prin descompunerea enzimatică parţială a fibrelor musculare, prin umiditate și temperatură controlată. Clienții noștri au posibilitatea de a cumpăr peștele eviscerat. Acesta se eviscerează manual, cu ustensile speciale, atunci când discutăm de cantități mici, sau automat cu mașinăria ce poate eviscera până la 1.500 kg/oră“, spun reprezentanţii Fabricii de peşte. 

Pentru ca proprietarii fabricii sunt iubitori de natură, iar locaţia este într-un Parc Național, viscerele sunt transformate în compost prin aparatul special de compostare, sau se transformă în faină proteică, compostul fiind folosit în grădina proprie. În ciuda investiţiei mari, făcute de proprietari, atât în tehnologie dar şi pentru achitarea cheltuielilor curente, preţul este cel din 2020. Mai mult decât atât, cumpărătorul are părte şi de consultanţă, fie că este vorba despre specia dorită cât şi despre preparare.

„De curând, datorită cererii mare de livrare, am hotărât să amenajăm și autorizăm un magazin ambulant care vizitează în acest moment Lugoj, Oțelu Roșu și Caransebeș. Și pregătim deschiderea celui de-al patrulea punct pentru magazinul ambulant, Reșița. Ca și planuri de viitor, lucrăm la a putea servi diferite feluri de mâncare chiar la locație“, au ţinut să precizeze cei de la Fabrica de peşte din Pecinişca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eighteen − 12 =