Gimnaştii din lotul naţional de juniori vor reveni luna aceasta la Reşiţa

gimnasti

Redeschiderea sălii de gimnastică a Clubului Sportiv Şcolar din Reşiţa a fost principala condiţie pentru revenirea juniorilor de top ai României în centrul din urbea de pe Bârzava. Odată rezolvată această problemă, colectivul tehnic a putut creiona un plan de reluare a pregătirii centralizate. Startul se va da probabil în 18 iulie, spune tehnicianul Robert Bălan, antrenor coordonator la secţia de profil de la CSS Reşiţa şi membru al colectivului tehnic care se ocupă de lot.

„În urma discuţiilor purtate cu Dan Grecu şi Adrian Meleancă, am convenit într-o primă fază ca reunirea să aibă loc la 1 iulie, dar acest plan nu s-a putut concretiza. În aceste condiţii, cei şase sportivi care se pregătesc pentru Campionatele Europene din decembrie s-au deplasat începând cu 1 iulie la Izvorani, unde se vor pregăti timp de două săptămâni. Noi sperăm ca pe data de 18 să ne întâlnim cu toţii la Reşiţa şi să începem pregătirea pentru Europene. Primul obiectiv este să readucem sportivii la forma dinainte, după care vom vedea la ce nivel sunt băieţii şi vom încerca să formăm o echipă competitivă pentru Campionatul European. Sperăm ca acest eveniment sportiv să aibă loc, pentru că nici în privinţa calendarului lucrurile nu sunt 100% sigure. Din păcate, avem un mare dezavantaj faţă de alte ţări care au început pregătirea cu cel puţin o lună înaintea noastră, unele nici n-au sistat activitatea, dar asta e situaţia şi va trebui să îi facem faţă”, a declarat antrenorul Robert Bălan.

Lotul naţional de gimnastică juniori a revenit la Reşiţa în toamna anului 2018, după o pauză de 14 ani, interval în care centrul juniorilor de top ai României a funcţionat la Bistriţa. Centrul de la Reşiţa e supervizat de Dan Grecu, iar antrenor coordonator este Adrian Meleancă.