Generalii din Graniţa bănăţeană, la muzeul din Caransebeş

muzeu-generali

Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș a organizat vineri, 23 aprilie, când creștin-ortodocşii l-au sărbătorit pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, patronul spiritual al militarilor din Forțele Terestre Române, expoziția cu titlul „Generali din Granița bănățeană”.

La vernisaj au fost prezenți Cornel Galescu, consilierul personal al președintelui Romeo Dunca, consilierul județean Ioan Cojocariu, directorul Casei de Cultură „George Suru”, iar din partea Garnizoanei Militare Caransebeş plt. adj.-șef Florin Vânătoru, fruntașii Laurențiu Drăghici şi Alin Voin, cap. Dănuț Carăbea şi Oprea Cocoșilă, reprezentant al Cercului Militar, la eveniment participând și istoricul Constantin Brătescu.

Acţiunea a fost organizată în colaborare cu Episcopia Caransebeș și Cercul Militar, cu susținerea Consiliului Județean Caraș-Severin.

În deschiderea manifestării a fost oficiată o slujbă de pomenire de către reprezentantul Episcopiei Caransebeș. Expoziția va rămâne deschisă timp de două săptămâni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

six + 18 =