Finanțare europeană pentru „Trecerea la tensiunea de 400 kV a axului Porțile de Fier – Reșița – Timișoara – Săcălaz – Arad”, etapele II și III“

energie 1

Fondul pentru modernizare a pus 2,4 miliarde EUR la dispoziția a șapte țări beneficiare, pentru a contribui la modernizarea sistemelor lor energetice, pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră în sectorul energetic, industrial și al transporturilor și pentru a le sprijini să își îndeplinească obiectivele în materie de climă și energie pentru 2030.

Cea mai mare sumă o va primi România – 1,39 milioane euro, diferența de bani urmând să fie distribuită către Cehia, Polonia, Lituania, Ungaria, Slovacia și Croația. Potrivit ministrului Energiei, printre proiectele strategice care vor fi finanțate, se numără și „Trecerea la tensiunea de 400 kV a axului Porțile de Fier – Reșița – Timișoara – Sacalaz – Arad”, etapele II și III“.

”În perioada imediat următoare vom aproba și OUG de reglementare a cadrului instituțional și a fluxurilor financiare pentru operaționalizarea Fondului pentru Modernizare. Vom continua să facem investiții ca în perioada următoare România să devină independentă energetic”, a declarat Virgil Popescu ministrul Energiei.

Au fost aprobate fonduri și pentru modernizarea rețelelor de distribuție energie electrică, în valoare totală de 1,2 miliarde euro, din care peste 100 milioane de euro vor fi alocați anul acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

9 + eleven =