Festivalul Internațional de Teatru „New Wave” – ziua 1

festival teatru ziua 1

Ziua 1 – Sâmbătă 15 iunie 2024

Cea de-a IV-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru „New Wave”, organizat de Teatrul de Vest Reșița, în parteneriat cu Radio România Reșița și Primăria Reșița, a adus în fața publicului evenimente de o amploare remarcabilă. Peste 1000 de spectatori s-au alăturat primei zi a festivalului și au creat o atmosferă vibrantă și plină de energie, demonstrând interesul crescut pentru teatrul internațional și aprecierea lor pentru culturile și tradițiile diferite.

Prin basmul filozofic al lui Alfred De Musset, „Fantasio” devine eroul unei generații tinere care crede în puterea acțiunilor și a angajamentului său politic. Această adaptare inovatoare propusă de Compania „L’Éternel Été” a adus în scenă, sâmbătă de la ora 19:00, nu doar o reinterpretare a limbajului lui Musset, ci și o versiune energică, însoțită de muzică live, într-o abordare modernă și captivantă. Spectacolul „Fantasio” a fost o oportunitate unică de a experimenta teatrul clasic reinterpretat într-o cheie contemporană, oferind publicului din Reșița o incursiune plină de farmec în lumea lui Alfred De Musset.

În aceeași seară, de la ora 21:00, Centrul Civic din Reșița a găzduit un spectacol memorabil al renumitei opere taiwaneze Ming Hwa Yuan Arts & Cultural Group. Zeci de artiști, acompaniați de o orchestră live, au adus la viață spectacolul „Eroul și Frumoasa”. Spectacolul a fost o călătorie captivantă în universul teatrului tradițional taiwanez, unde arta dramatică s-a împletit armonios cu muzica, dansul, costumele elaborate și machiajul complex. Accesul la acest eveniment deosebit a fost gratuit, locurile putând fi rezervate în avans pe site-ul oficial al festivalului.

David Lee Nan-Yang, ambasadorul Taiwanului la Bratislava, a onorat evenimentul cu prezența sa și a participat la o conferință de presă organizată înaintea începerii spectacolului. În discursul său, ambasadorul Nan-Yang a subliniat cum astfel de inițiative contribuie la întărirea legăturilor culturale și diplomatice între țări. Conferința, la care a participat primarul Reșiței, a demonstrat angajamentul ambasadorului pentru dezvoltarea unor relații durabile pe termen lung cu România, care să depășească limitele festivalului. Discuțiile au evidențiat dorința de a explora noi oportunități de cooperare în domenii precum educația, turismul și schimburile culturale, în beneficiul ambelor țări.

În semn de recunoaștere și apreciere pentru contribuția lor remarcabilă la arta teatrului și pentru participarea lor la cea de-a patra ediție a Festivalului Internațional de Teatru „New Wave”, directoarea companiei Chen Chao-Hsien a primit o plachetă cu inscripția:

Devotamentul dumneavoastră de a promova cultura în întreaga lume, de a promova pacea și de a construi o punte între națiunile noastre este o adevărată inspirație.”

Festivalul Internațional de Teatru „New Wave” continuă să reconfirme angajamentul său pentru promovarea artei și culturii, oferind o platformă vibrantă pentru schimbul cultural și pentru aprecierea diversității la nivel artistic.

Festivalul Internațional de Teatru „New Wave” ediția a IV-a este organizat de Teatrul de Vest Reșița împreună cu Radio România Reșița și Primăria Reșița. (Teatrul de Vest este o instituție de spectacole finanțată de Consiliul Județean Caraș-Severin).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

7 + 17 =