Felix Borcean recomandă gospodărirea atentă a apei în Valea Cenchii

apa Valea Cenchii

După ce, în 2016, în cartierul caransebeşean Valea Cenchii a fost inaugurat sistemul de alimentare cu apă, realizat din fonduri de la bugetul local, constând dintr-un foraj la adâncimea de 130 de metri care înlocuia minibarajul care îi deservea pe cetăţenii din zonă, de el beneficiind aproximativ 400 de case şi 700 de locuitori, iată că zilele acestea rezervorul a secat.

Având în vedere această situaţie, primarul municipiului, Felix Borcean, a postat un îndemn pe pagina sa de Facebook.

„Forajul de apă de adâncime din Valea Cenchii a fost o soluție temporară pentru locuitorii cartierului, înlocuind aducțiunea creată de aceștia prin anii ‘70. Spun temporară, pentru că societatea Aquacaraș ar fi trebuit până în prezent să introducă apă și canal în acest cartier, dar și în alte zone ale orașului.

Zilele acestea, de vară caniculară, dublate de construirea, în ultimii 4 ani, de noi construcții în zonă, au secătuit rezervorul. Consumul gospodăresc a crescut, probabil firesc, fiecare gospodărie, pe lângă consumul menajer, folosind apa și în alte scopuri.

Le recomand cetățenilor cartierului Valea Cenchii să gospodărească atent apa și să se gândească și la ceilalți utilizatori.

Primăria va lua zilele acestea măsuri ca aceste situații să nu se mai repete.

Menționez că în Valea Cenchii apa este necontorizată și gratis”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 + 10 =