Felician Pasere este viceprimarul Caransebeşului

pasere 1

Deşi, după şedinţa extraordinară de vineri, 30 octombrie, când alegerea viceprimarului Caransebeşului s-a terminat nedecis, atât Andra Pleşa, cât şi Felician Pasere obţinând câte nouă voturi, promarul Felix Borcean a anunţat un nou scrutin pentru joi, 5 noiembrie, iată că edilul municipiului s-a răzgândit şi a programat şedinţa pentru luni, 2 noiembrie, la ora 12.

Acest lucru a făcut ca, la fel ca data trecută, în sală să fie doar 18 consilieri, iar dacă vineri a lipsit Aurel Păsat, de la PMP, exact cel care putea înclina balanţa în favoarea unuia sau a altuia dintre cei doi candidaţi, de această dată absentă a fost Andra Pleşa, tocmai propunerea liberală pentru această funcţie, care era plecată la Bucureşti.

Preşedintele PSD Caransebeş, Petru Schinteie, a anunţat că formaţiunea sa, împreună cu Pro România şi PMP au constituit în Consiliul Local Caransebeş „Grupul 10”, care l-a şi susţinut pentru funcţia de viceprimar pe Felician Pasere, de la Pro România, propus de primarul Felix Borcean.

La ora 13, în sală a intrat şi Andra Pleşa, sosită în grabă din Capitală, exact în momentul în care a trebuit să ia buletinul de vot de la preşedintele de şedinţă Ilie Iova.

După numărarea voturilor, aşa cum era de aşteptat, viceprimar a fost declarat Felician Pasere, care a obţinut zece voturi, în timp ce Andra Pleşa a fost votată de cei şapte consileri PNL şi cei doi de la USR.

Referindu-se la devansarea datei şedinţei extraordinare de joi, 5 noiembrie, pentru ziua de luni, primarul Felix Borcean a declarat pentru presă că a dorit ca aceasta să coincidă cu şedinţa în care au fost aleşi, la Reşiţa, cei doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Caraş-Severin, pentru a nu mai lăsa loc de interpretări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

7 − three =