Elicopterul SMURD de la Caransebeş împlineşte un an de la operaţionalizare

isu elicopter 1

Zilele trecute, la sediul ISU Timiș a avut loc şedinţa de lucru pentru eficientizarea activităţii de dispecerizare şi coordonare intervenţii în vederea asigurării urgențelor medicale pe raza județelor Timiș și Caraș-Severin.

Conform unui comunicat al ISU Timiş, tema acestei ședințe a fost modul de operare a elicopterului SMURD de la Caransebeş.

Printre aspectele discutate în cadrul ședinței s-au regăsit modul de dispecerizare a elicopterului SMURD, dar și colaborarea eficientă a dispeceratelor ISU Timiş și ISU Caraş-Severin, prioritizarea eficientă a cazurilor medicale primare în care este solicitat elicopterul, dificultăți întâmpinate în ceea ce privește dispecerizarea elicopterului SMURD de la Caransebeș, modul de comunicare a preluării și plecării la solicitare – așteptarea confirmării mesajului, la locul intervenției trebuie să fie trimisă resursa medicală cea mai apropiată, pentru a se scurta timpul de intervenție şi a avea o reacție cât mai rapidă.

O particularitate a elicopterului este faptul că, spre deosebire de elicopterul de la Arad, acesta poate fi folosit la operaţiunile montane.

Totodată, cu această ocazie, a fost amintit faptul că în luna decembrie a acestui an, elicopterul SMURD împlinește un an de la operaţionalizare, se mai arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen − four =