Educaţie pe nemestecate

Mario Balint

Prezent la deschiderea anului școlar, președintele României a demonstrat, încă o dată, că știe ce spune! După ce a făcut o distincție clară între baroni, zilele trecute (am mai scris despre asta!) sugerînd foarte clar că “baronii lui” așteaptă în polle-position să acceadă la bucatele țării (o chestie medievală, valahă!), de data aceasta KWI face o distincție clară în materie de corupție. El a spus elevilor prezenți în curtea școlii că sînt victimele “efectelor negative ale corupției”, adică ale corupției PSD, pe cînd corupția patronată, eventual, de Domnia Sa, ar avea numai “efecte pozitive”!

Pînă și corupția noastră este mai bună decît corupția lor!

Prezent la Școala Ferdinand I din Capitală, președintele Klaus Iohannis a preferat să accentueze, în discursul său, problemele din sistemul de învățămînt, în detrimentul unui mesaj optimist, așa cum ar fi fost de preferat avînd în vedere că vorbim despre prima zi de școală. Șeful statului a spus că vedem cum, în loc să fie adoptate măsuri pentru creșterea calității educației, se preferă măsuri de facilitare a fraudei la examenul de bacalaureat. Mai mult, în opinia sa, se încearcă reducerea numărului celor care ajung să susțină examenul de evaluare națională.

Este clar, Iohannis vorbește la prezent, distorsionînd adevărul pînă la fake news! Ca și cum România ar fi avut o linie roșie în educație de la care scîrbavnicul PSD s-a abătut radical, ca și cum Pactul pentru Educație ar fi fost mai mult decît un desfășurător de PR!

Din păcate, școlile cu wc în curte, fără apă potabilă cu o programă năucitoare care este generatoare de discrepanțe sociale nu reprezintă invenții de ultimă oră, ci o moștenire din ultimii ani de care se fac responsabile TOATE guvernările cocoțate pe indolența și nepăsarea acestei națiuni!

Acum, cineva curajos a îndrăznit să spună că elevii nu mai pot intra la liceu cu media 3! Sau 2, sau 1,5! Ce șansă are acel elev să ia bacalaureatul? Nici una! Ce șansă are, ulterior, să intre pe piața muncii? Nici una! O școală profesională, care îl învață să țină în mînă o bidinea, îi poate oferi șansa să văruiască pomii din fața școlii din comuna sau orășelul bătut de soartă de unde provine.