Două licee din Caraş-Severin au primit acreditarea Erasmus în domeniul formării profesionale

liceul banatean

Liceul Bănățean din Oțelu Roșu și Liceul Tehnologic „Trandafir Cocârlă” din Caransebeș sunt acreditate Erasmus în domeniul formării profesionale. Liceul din Oțelu Roșu este prima unitate școlară din județ care a obținut acreditarea (nr. 2020-1-RO01-KA120-VET- 095270), în vederea accesării finanțării în cadrul Programului Erasmus+ (2021-2027), în calitate de beneficiar unic, prin apelul național pentru acreditare în domeniile educație școlară, educația adulților și VET-2020.

Luna aceasta, şi Liceul Tehnologic „Trandafir Cocârlă” din Caransebeș a obținut acreditarea Erasmus 2020-1-RO01-KA120-VET-095506  în domeniul formare profesională – cu 100 de puncte. Liceul Tehnologic „Trandafir Cocârlă” obține astfel un acces simplificat la oportunitățile de finanțare din cadrul acțiunii-cheie 1 a viitorului program (2021-2027). În perioada 2008- 2021, peste 350 de elevi ai Liceului Tehnologic „Trandafir Cocârlă” din Caransebeș au beneficiat de mobilități VET în cadrul proiectelor Erasmus+.  

Stagiile de formare profesională desfășurate în străinătate (Germania, Polonia, Portugalia) sunt recunoscute şi validate prin certificatele Europass Mobility, care contribuie la formarea unor portofolii solide ale absolvenților, apreciate pe piața europeană a muncii.

Aceste proiecte dublează componenta teoretică a învățării cu o componentă practică, răspunzând nevoii principale a viitorului absolvent de liceu tehnologic sau școală profesională de a beneficia de o pregătire de specialitate cât mai apropiată de mediul real, de piața muncii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 − seven =